12 yaşındaki kıza fuhuş ve cinsel istismara ağır ceza

DİYARBAKIR'da 12 yaşındaki yeğeni H.İ.'ye zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen teyzesi H.İ. ile küçük kıza cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 4 erkek, 6 yıl 8 ay ile 25 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 22.05.2017 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianameye göre stanbulun Küçükçekmece lçesinde bir okulda eitim gören 12 yandaki H.., 2014 ylnn Temmuz aynda yaz tatilini geçirmek üzere annesi ile birlikte Diyarbakra geldi. ddiaya göre; Diyarbakrda dedesinin evinde kalan küçük kz, zihinsel engelli olan teyzesi H.. ile birlikte hastaneye gitmek üzere evden çktktan sonra ortadan kayboldu. ddianameyi hazrlayan savc, teyze H..nin evden ayrldktan sonra 2 gün boyunca para karl deiik erkeklerle cinsel ilikiye girdiini belirterek, bu kiilerin ayn zamanda küçük kz H..ye de cinsel istismarda bulunduunu kaydetti.

ESRAR VE UYUTURUCU HAP çRMLER

Hazrlanan iddianamede çocua cinsel istismarda bulunan kiilerin, teyze H..ye deiik miktarlarda para verdiini belirten savc, cinsel istismarda bulunan baz kiilerin küçük kza esrar ve içerii belli olmayan uyuturucu hap içirdiini de vurgulad. Sokakta gezdii srada annesi tarafndan bulunup, polis merkezine getirilen H..nin bandan geçenleri anlattn belirten savc, küçük çocuun teyzesi H.. ve teyzesi ile ibirlii içinde olan kadnlar N.K. ve A.A.dan da ikayetçi olduunu ifade etti. Adli Tptan alnan rapora göre madurun vücudunda cinsel istismar bulgularnn tespit edildiini belirten savc, küçük kza cinsel istismarda bulunduu iddia edilen E.A., S.G., R.Ö. ve M.G.A, teyzesi H.. ve teyzesi ile ibirlii içinde olan A.A. ve N.K.nn çocuun nitelikli cinsel istismar suçundan 8 yldan 15 yla kadar hapisle cezalandrlmasn istedi.

CEZA YADI

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan R.Ö. E.A. ve M.G.A.nn tutuklu dier 4 sann tutuksuz yarglanmasna Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesinde 2014 ylnda baland. Durumada savunmas alnan sanklar suçlamalar kabul etmezken, savc tüm sanklarn cezalandrlmasn istedi. Davann geçen gün görülen 15inci celsesinde kararn açklayan mahkeme 12 yandaki kz çocuuna cinsel istismarda bulunduklar iddia edilen R.Ö.yü 20 yl, S.G.yi 10 yl, M.G.A.y 20 yl ve E.A.y ise 25 yl hapis cezasna çarptrd. Küçük kz evden kaçran teyzesi H..yi cinsel istismar suçuna yardm ettii gerekçesiyle 6 yl 8 ay hapis cezasna çarptran mahkeme, fuhu suçuna araclk ettikleri iddia edilen kadnlar A.A. ve N.K.nin ise beraatine karar verdi.

Ana Sayfaya Git