12 yıllık husumet sona erdi

Bozan ve Karakaş aileleri arasındaki 12 yıllık husumet, tarafların "barış eli" uzatmasıyla noktalandı. Taraflar, Kur’an-ı Kerim’in altından geçip tokalaşarak, husumeti sonlandırdı.

Haberler 31.12.2017 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesi ALçk köyünde 12 yldan buyana arazi anlamazl yüzünden aralarnda kan davas bulunan Bozan ve Karaka aile fertleri, husumete son vererek, birbirlerine bar elini uzatt. Kan davas bir düün salonunda verilen bar yemeiyle son buldu.

12 YIL SÜREN KAN DAVASI

12 yl önce Sur ilçesine bal Alçm köyünde arazi anlamazl yüzünden çkan kavgada bir kiinin hayatn kaybetmesi, çok sayda kiilerin de yaralanmasyla balayan Karako ve Bozan aile fertleri arasndaki kan davas, kentin ileri gelenleri ve siyasilerin devreye girmesiyle, aile bireyleri bara evet dedi.

KUDAN ÜZERNE YEMN ETTLER

12 yl süreyle sürekli tedirginlik içerisinde olan aileler, dün Kayapnar ilçesindeki bir düün salonunda biraraya geldiler. Her iki aileden çok sayda kiinin yansra AK Parti Diyarbakr Milletvekili Galip Ensariolunun da katld bar yemei, Kuran- Kerim tilaveti ile balad. Daha sonra Karaku ve Bozan ailelerinin ileri gelenleri el skp tokalatktan sonra Kuran- Kerimin altndan geçerek bar için yemini ettiler.

KAVGANIN KAZANANI YOK

Bölgenin büyük aclar yaadn ve büyük kan davalara ahit olduunu belirten Diyarbakr Milletvekili Galip Ensariolu Söz Gazetesi Muhaberine açklamalarda bulundu. Ensariolu, Tüm bunlar toplum olarak hep beraber yaadk ve gördük. Kavgann kazanann yok, kaybedeni var. Büyük aclar yaatan hadiselerdir bunlar. Bu anlamda insanlar arasnda her zaman bir anlamazlk bir çeliki ve benzeri üzücü hadise olabilir ancak önemli olan suçsuz günahsz kimselere fatura etmeden daha sonrasnda güzellikle sulhla sonuçlandrmaktr dedi.

BÖLGEYE ÖRNEK OLSUN

Bozan ile Karaka airetlerinin benzeri hadiselere örnek olmasn dileyen Ensariolu, bölgenin 2018 yl hakkndaki deerlendirmelerini de açklad. Ensariolu konumasnn devamnda, Gördüünüz gibi bölgede çok ciddi anlamda bir yatrm seferberlii var. Tarih boyunca görülmedik bir ekilde ülkenin kalknmas için ciddi hamleler var. Bunlarn ayrca üretim yatrmna dönümesi için istihdamn çözümü için hem GAP eylem plannn iki yl içinde bitirilmesi hedefleniyor. Ayrca bölgenin sanayi alt yapsnn geliebilmesi için bütün gayretlerimizi sarf ediyoruz. eklinde konutu.

HçBR HZMET ÜRETLMED

Ensariolu konumasnda son olarak, Bu anlamda yaklaan 2019 seçimlerinden önce bir taraftan belediyecilik hizmetlerinin bu güne kadar yaplmayanlarn yaplmas anlamnda maalesef 30 yla yakn bir zaman içinde bölgede yaanan bölgede yaanan olaylardan sonra bölge normal bir siyasi tercih kullanamad, siyaseten tercihlerini kulland. Hizmet üretilmedii halde hizmete baklmadan, adaya baklmadan oy verildi. 20 yldr bu anlayn Diyarbakrda belediyecilikte hiçbir hizmet üretmediini gördük. Bugün ksa bir süre içinde herkesin eletirdii kayyum sisteminin nasl da hizmet edebildiini de görüyoruz ve bunlarn 2019 seçimlerine yansyacan da düünüyoruz. deerlendirmelerinde bulundu.

ALELERE ÖRNEK OLSUN

Airet temsilcilerinde eval Karaka ise Bölgemizde sürekli olarak böylesi vakalar yaanyor. Bu tür vakalar gerçek anlamda çok anlamsz olduunu belirtebilir. Hayvanlar da kavga eder ancak insanolu barabilir. Taraflarn istekleri dorultusunda Bozan ve Karaka ailesi arasnda bar yemei gerçekleti. Bu doru hareket bölgedeki dier husumetli aileler için de örnek olsun istedik. ifadelerini kulland.

SSTEM KAVGAYI ÜRETYOR

Karaka, Duygularmz öne çkarmaktan ziyade toplumun duygular ön planda olmal. Bireysel olarak bakmamal böyle meselelere aksine toplumsal bir meseledir bu. Bizim açmzdan ailelerimiz açsndan çok önemli bir olaydr ve herkesin üzerine düen görevi yerine getirmesi gerekiyor. Sistemin de dayatmas vard. Kapitalist sistem insanlar biraz açgözlü klm, insanlar doymuyor. Doymad için de küçük menfaatlerden büyük olaylar ortaya çkarabiliyorlar. nallah temennimiz böyle bir olayn bir daha meydana gelmemesi ve tüm kesimlerin barmz örnek almasdr. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git