'14 Kural' paylaşımı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs riskine karşı ve yurt dışından dönüşlerde yapılması gereken 14 kuralın yer aldığı 2 ayrı afişi paylaştı.

Haberler 14.03.2020 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Koca, Twitter hesabndan, bakanlk tarafndan hazrlanan ve koronavirüs riskine kar 14 kuraln yer ald afii paylat. Bakan Kocann paylat afite, u ifadeler yer ald:

TE O KURALLAR

Yurt dna çkmayn, seyahatlerinizi iptal edin ya da erteleyin. çktysanz dönüte ilk 14 günü evde geçirin. Aile üyelerini korumak için evde kendinizi izole edin. Evde geçen süre boyunca ziyaretçi kabul etmeyin. zole edilmi kiinin odasna maskesiz girmeyin. Odanz sk sk havalandrn. nsanlarla, özellikle yallar ve kronik hastalklar olanlarla temas kurmaktan kaçnn. Ellerinizi sk sk su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca ovarak ykayn. Kap kollar, armatürler, lavabolar gibi sk kullandnz yüzeyleri su ve deterjanla her gün temizleyin. Havlu gibi kiisel eyalarnz ortak kullanmayn. Kyafetlerinizi 60-90 derecede normal deterjanla ykayn. Bol sv tüketin, dengeli beslenin, uyku düzenine dikkat edin. Evden çkmak zorunda kalrsanz mutlaka maske takn. Dümeyen ate, öksürük ve nefes darlnz varsa maske takarak salk kuruluuna bavurun. Ayrca afite, koronavirüsün alnacak tedbirlerden daha güçlü olmad belirtildi. Bakan Koca, yurt dndan dönülerde yaplmas gereken 14 Gün Kural afiini de paylat.

Ana Sayfaya Git