15. günde 8 şehit

SURİYE’nin Afrin kentine düzenlenen Zeytin Dalı harekatında en çok şehit dün verildi. Harekatın 15. gününde 8 Mehmetçik şehit oldu.

Haberler 05.02.2018 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSKdan önceki gün yaplan art arda bilgilendirmeler yürek dalad. lk açklamada Uzman çavu Ali Ylmazn (25) Afrinde PKK-PYDli teröristlerle çkan çatmada, Ahmet Bayramn (27) ise Kilis Süngütepe köyü hudut karakoluna düzenlenen roketli saldrda ehit olduu ifade edildi.

TANK SABET ALDI

TSKdan öle saatlerinde yaplan açklamada bir tankn terör örgütü üyelerinin saldrs sonucu isabet ald bilgisi yer ald. Tankn yanndaki bir askerin ehit olduu ifade edilen açklamada Afrin kuzeydousu eyh Horoz bölgesinde bir tankmz, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütü mensuplarnca gerçekletirilen saldr neticesinde isabet almtr denildi.

TANKTAK 5 ASKER EHT

Akam saatlerinde ise aralarnda Uzman çavu Halil brahim Akgül (26), Uzman çavu Ufuk Akta (29), Uzman çavu Fevzi Gürsu (28) ve er Nurullah Secenin (22) içinde bulunduu tanktaki toplam 5 askerin ehit olduu açkland: Bugün Afrin kuzeydousu eyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütleri mensuplarnca gerçekletirilen saldr neticesinde isabet alan tanktaki 5 kahraman silah arkadamz tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak ehit olmutur. Bugün 8 askerin ehit dütüü Zeytin Dal harekatnda toplam 13 Mehmetçik ehit oldu.

BR ACI DA HAKKARDEN

Hakkarinin çukurca ilçesi Güven Dandaki askeri üs bölgesine 1 ubatta PKKl teröristlerin saldrsnda yaralanan Piyade Sözlemeli Er Muhammed Osman Akagündüz tedavi gördüü hastanede ehit oldu.

PYD/PKK HEDEFLER MHA EDLD

Kilisin Suriye snrnda konulu TSK birliklerinin, Darmk Da eteklerindeki baz köylerde tespit ettii mevzi ve snaklar, tank birlikleri tarafndan imha edildi.

Ana Sayfaya Git