15 kişiye müebbet!

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te 'Kobani olayları' bahane edilerek, yapılan gösteriler sırasında Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesiyle ilgili Yargıtay'ın bozma kararı sonrası 25 sanık hakkında tekrar görülen davada karar çıktı. Mahkeme, 15 sanığa 'çocuğu canavarca hisle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. 3 suça sürüklenen çocuğa aynı suçtan 23 yıl hapis cezası veren mahkeme, 3’ü firari 6 sanığın dosyasını ayırdı. Bir sanık beraat etti.

Haberler 26.06.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 6-7 Ekim 2014te Kobani olaylar bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börünün öldürülmesine ilikin Yargtayn bozma kararnn ardndan yeniden görülen davada karar çkt.

Ankara 2. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya, sanklar ile taraf avukatlar katld. Mahkeme bakan, önceki celse sunulan esasa ilikin mütalaaya kar savunmalarn alnacan belirterek, sanklara söz verdi.

Yargtayn bozma ilam ile duruma savcsnn mütalaasn kabul etmeyen sanklar, beraat talebinde bulundu. Durumaya verilen arann ardndan mahkeme heyeti kararn açklad.

Buna göre, sanklar Sedat çoban, Mecnun Akkoyun, Uur Doanay, Abdurrahim Pamuk, Mehmet ah Yüce, Ali Güler, Ümit Doanay, Ahmet Taylan, Hasan Uyank, Burhan Dicle, Ali Karakurt, Cevher Türk, Mehmet çalar, Resul Savur ve Remzi Özan, canavarca hisle veya eziyet çektirerek çocuu öldürme suçundan arlatrlm müebbet hapis cezasna çarptrld.

Olay tarihinde 18 yandan küçük olan sanklar Ylmaz Ourlu, Ahmet Selçuk ve Ali Kayaya da ayn suçtan 23er yl hapis cezas verildi. Savunmalar tespit edilmeyen sanklar Cihan Yldz, Rdvan Ba, Mustafa Daçi ile mazeret bildiren Erkan Balaban, Ferdi Gül ve Mazlum çlinin dosyalar ayrld. Sank Hüseyin Okçu ise beraat etti. Ayrca mahkeme, sanklar hakknda takdir indirimi uygulamad.

DAVANIN GEçM

Diyarbakrda 6-7 Ekim 2014te düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü ve 3 arkadann öldürülmesiyle ilgili dava Ankara 2. Ar Ceza Mahkemesinde görülmü ve 24 Nisan 2017de hüküm açklanmt.

Aralarnda suça sürüklenen çocuklarn da bulunduu 41 kiiden 25i farkl hapis cezalarna çarptrlrken, 13ünün beraatine, o tarihte firari olan 3 sann da dosyalarnn ayrlmasna karar verilmiti. Firari sanklardan Ersin Filizer, 2 Ocak 2018de Diyarbakrda yakalanmt.

Yargtay 16. Ceza Dairesi, sanklardan kasten öldürme suçundan mahkum edilen 24ü ile Hüseyin Okçunun beraatine ilikin hükmü bozmutu.

Bozma ilamnda Yasin Börünün olay tarihinde 18 yandan küçük olduuna dikkati çekilerek, canavarca hisle öldürmek suçundan mahkum edilen sanklarn bu suçu çocua kar ilediinin de deerlendirilmesi gerektii belirtilmiti.

lamda, Hüseyin Okçunun cep telefonu arama kaytlar ve sinyal bilgileri deerlendirilerek, Diyarbakrda bulunup bulunmad kesin olarak tespit edilmeden hüküm kurulmasnn bozma gerekçesi yapld bildirilmiti.

Ersin Filizer ile firari 2 sann yarglanmas ise mahkemenin baka bir dosyasnda yürütülüyor.

Ana Sayfaya Git