15 Temmuz 4'üncü yılında Türkiye’de ve dünyada birçok programla yaşatılacak

15 Temmuz darbe girişiminin 4'üncü yılında milletin zaferini unutturmamak adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoan’ın da katılacağı programlar gerçekleştirilecek.

Haberler 10.07.2020 - 01:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl letiim Bakanl koordinasyonunda, Türkiye bata olmak üzere pek çok ülkede FETÖnün 15 Temmuz darbe giriimine kar milletin destans mücadelesini anacak ve anlatacak faaliyetler düzenleyecek.

CUMHURBAKANI ERDOANIN 15 TEMMUZ PROGRAMI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann 15 Temmuz program Cumhurbakanl Külliyesi önünde bulunan 15 Temmuz Antna çiçek braklmas ile balayacak. TBMMde düzenlenecek 15 Temmuz ehitlerini Anma Programna da katlacak olan Cumhurbakan Erdoan, daha sonra ehit ailelerini Cumhurbakanl Külliyesinde arlayacak. Cumhurbakan Erdoan, 15 Temmuzda saat 21.00da Millete Sesleni konumasn gerçekletirecek.

FETÖ darbe giriimi yl dönümünde düzenlenecek programlar dolaysyla Cumhurbakanl letiim Bakanl tarafndan bakanlklar, kamu kurumlar, sivil toplum kurulular ve üniversitelerle koordinasyon toplantlar gerçekletirildi.

letiim Bakanl tarafndan program ve faaliyetlerin 15 Temmuz ruhuna uygun bir ekilde gerçekletirilebilmesi adna 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma 2020 Yl Etkinlikleri Strateji Belgesi hazrlanarak tüm kurumlarla paylald.

PROGRAM VE FAALYET SAYISI 3 BN BULDU

2019 ylnda bakanlklar, kamu kurumlar, üniversiteler ve sivil toplum kurulular tarafndan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamnda yurt içinde ve yurt dnda toplam bin 500 program ve faaliyet hayata geçirilmiti. Bu yl 15 Temmuz kapsamnda düzenlenecek toplam program ve faaliyet says 3 bine ulat. Bu yl yurt içinde bakanlklar ve kamu kurumlar bin 609, üniversiteler 521, sivil toplum kurulular 108 adet olmak üzere toplam 2 bin 238 program gerçekletirecek. Yurt dnda ise 752 faaliyet icra edilecek.

LETM BAKANLIININ 15 TEMMUZ PROJELER

Cumhurbakanl letiim Bakanl, genel koordinasyon görevinin yannda, Bakanlk olarak da 15 Temmuz ile ilgili yurt içi ve yurt dnda bir dizi program ve projeyi hayata geçirecek.

15 TEMMUZ KURUMSAL KMLK çALIMASI

Bütün program ve projelerde içeriin yan sra görsel bir bütünlüün de salanmas amacyla letiim Bakanlnca 15 Temmuz logosu bata olmak üzere hazrlanan kurumsal kimlik çalmas güncellendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerinde kullanmas için çeitli görsel materyaller 15temmuz.gov.tr adresinde eriime açld.

Hazrlanan videolar ve dier görsellerin, 15 Temmuz haftas boyunca sosyal medya mecralarnda, havalimanlarnda, garlarda, THYnin uçak içi ekranlarnda yaymlanmas salanacak.

15 Temmuz özel tasarm Üsküdar Belediyesi Valide Sultan Gemisine ve TCDDye ait Yüksek Hzl Trenlere giydirilecek.

15 Temmuz temal ksa videolar da tüm kamu kurumlarnn internet sitelerinde 15 Temmuz haftas boyunca açlr pencere olarak yer alacak.

KULEL YERLEKES DUVARLARINDA 15 TEMMUZ

15 Temmuz akam, darbe giriiminin önemli noktalarndan Kuleli yerlekesinin duvarlarnda video haritalama (video mapping) teknolojisiyle FETÖnün ihaneti, milletin ortaya koyduu mücadele ve ehitlerin kahramanl görsel bir sunumla anlatlacak.

Milletin zaferi 200 drone ile gökyüzünde

Darbe giriiminin önemli noktalarndan biri olan 15 Temmuz ehitler Köprüsü üzerinde de 15 Temmuz akam Türkiyede ilk kez 200 drone ile 15 Temmuz temal k gösterisi gerçekletirilecek.

DJTAL GÖSTERM MERKEZLER

15 Temmuzda yaanan darbe giriimini ve bunun karsnda kazanlan demokrasi zaferini etkili bir biçimde anlatacak 15 Temmuz Zaferi Dijital Gösterim Merkezi Bursa, çanakkale, Samsun, Konya, Kayseri, Antalya ve Diyarbakrda ehir meydanlarda 15 Temmuz haftasnda vatandalarla buluacak.

FAHR ATAKOLUNDAN 15 TEMMUZ DESTANI SENFONS

Türkiyenin önde gelen bestecilerinden Fahir Atakolu da 15 Temmuz ehitlerinin ansna ve demokrasi zaferinin onuruna 15 Temmuz Destan Senfonisi besteledi. Cumhurbakanl Senfoni Orkestras ile koordineli gerçekletirilecek konser televizyon kanallarndan, 15 Temmuz portalndan ve sosyal medya hesaplarndan izlenebilecek.

15 TEMMUZ 15 PANEL

FETÖ yaplanmas ve 15 Temmuz darbe giriiminin uluslararas kamuoyuna anlatlaca 15 Temmuz 15 Panel balkl panel serisi ABD, ngiltere, Almanya, Fransa, talya, Belçika, Kazakistan, çin, Katar, Arnavutluk, Güney Afrika, Banglade spanya, Guatemala ve Etiyopyada düzenlenecek. Paneller Kovid-19 pandemisi nedeniyle online webinar olarak gerçekletirilecek.

ULUSLARARASI MEDYAYA 15 TEMMUZ KT

letiim Bakanl, dünyann önde gelen medya kurulularnn genel yayn yönetmeleri ile medya mensuplarna 15 Temmuz ve terör örgütü FETÖ ile ilgili belgesel ve materyallerden oluan bir kit gönderecek.

15 TEMMUZ KARELER DÜNYA BAKENTLERNDE

ABD, ngiltere ve seçilecek dier ülkelerin kalabalk meydanlarnda dijital ekranl araçlarla 15 Temmuz darbe giriimine dair görseller yaynlanacak.

KISA FLM VE SENARYO YARIMASI

letiim Bakanl tarafndan FETÖnün 15 Temmuz darbe giriimi ve milletin onurlu direniini sinema üzerinden anlatacak çalmalarn desteklenmesi ve öne çkarlmas amacyla 2019 ylnda balatlan 15 Temmuz konulu ksa film ve senaryo yarmasnn ödül töreni de bu yl içinde gerçekletirilecek.

ULUSLARARASI ANT-DARBE HEKATONU

Geçen yl ilki gerçekletirilen Uluslararas Anti-Darbe Hekatonu, bu yl da devam edecek. Hekoton ile demokratik ileyie sekte vuran darbelerin sonuçlarnn gözler önüne serilmesi ve askeri darbelere dair büyük verinin oluturulmas hedeflenecek.

letiim Bakanl tarafndan ayrca 15 Temmuz temal kamu spotu, koreografi etkinlikleri, artrlm gerçeklik uygulamas, hat sergisi ve kum sanat performans gerçekletirilecek. Bata 15 Temmuz olmak üzere tüm ehitlerimizin kahramanln ve milletimizin mücadelesini anlatan Yiitler Destan isimli türkünün yan sra 15 Temmuz temal birçok ksa film, video ve ezgi ile sosyal medya mecralarnda da milli birlik ve demokrasi zaferinin anlmas salanacak.

15 Temmuzun dördüncü ylnda bakanlklar, kamu kurumlar ve sivil toplum kurulular da kendi alanlar ile ilgili birçok program, proje ve faaliyeti hayata geçirecek. Anma etkinliklerinden 15 Temmuz temal resim, iir, ksa film yarmalarna, yurt içinde ve yurt dnda sergi ve panellerden konser ve film gösterimlerine kadar geni bir yelpazede gerçekletirilecek projelerle, 15 Temmuz darbe giriimine kar milletimizin ortaya koyduu destans mücadele ve FETÖnün ihaneti anlatlacak.

Ana Sayfaya Git