15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

HÜDA PAR Genel Merkezi "Emperyalizm adına namluları millete çevirip 251 vatandaşımızı katleden darbecileri ve destekçilerini lanetliyoruz. Allah, milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın"

Haberler 15.07.2020 - 11:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki hain darbe giriimine tepki gösterdi.

HÜDA PAR Genel Merkezince yaplan yazl açklamada, 15 Temmuz hain darbe giriiminin, memleketi emperyalizm adna teslim alma teebbüsü olduu belirtildi.

Halkn ortaya koyduu destans direni ve samimi fedakarlklarn unutulmamas gerektii kaydedilen açklamada, 40 yl boyunca darbe giriimi hazrlnn sürdüü, Allahn izniyle bu giriimin sonuçsuz kald vurguland.

Bu süreçte yurt içinden yarg, emniyet ve istihbarat bata olmak üzere pek çok kurumdan ve birden çok Batl devletten destek alnd aktarlan açklamada, u ifadelere yer verildi:

Buna ramen darbenin sonuçsuz kalmas Yüce Rabbimizin bize bir lütfudur. 15 Temmuz kalkmas, sadece hükümete kar deil dorudan doruya milletin kendisine yönelen, memleketi emperyalizm adna teslim alma teebbüsüydü. Bu nedenle bata slami kesimler olmak üzere toplumun neredeyse tamam sokaklara dökülüp ihanete geçit vermemi, emperyalist planlara teslim olmamak için direnmitir.

15 TEMMUZDA HALK BR DEVRM YAPTI

15 Temmuz hain darbe giriiminin yl dönümünde can pahasna darbeyi önleyenlerin rahmetle anld aktarlan açklamada, unlar kaydedildi:

15 Temmuz gecesi olanlar seyretmekle yetinen baz kesimler darbeci zihniyetin kendilerine cemaat ismi vermelerini bahane ederek bütün cemaat ve slami camialarn tehlikeli olduu fikrini srarla ilemeye devam etmilerdir. 15 Temmuzda Müslüman halk bir devrim yapmtr. Bu devrimi çaldrmamak en bata hükümetin sorumluudur. Darbeler döneminin kapanmas ve bir daha hiç kimsenin darbe yapmay aklndan bile geçirmemesi için darbeyi engelleyenlerin ötekiletirilerek darbe teebbüsüne kar hiçbir ey yapmayp halkn devriminden kendine pay çkarmaya çalanlara frsat verilmemelidir. Emperyalizm adna namlular millete çevirip 251 vatandamz katleden darbecileri ve destekçilerini lanetliyoruz. Allah, milletimize bir daha böyle aclar yaatmasn.

Ana Sayfaya Git