15 Temmuz Derneğinden Hacire anneye ziyaret

15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik, dağa kaçırılan oğluna HDP İl Başkanlığı önünde yaptığı eylemle kavuşan anne Hacire Akar'ı ziyaret etti.

Haberler 28.08.2019 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Temmuz Dernei Bakan Tark ebik, daa kaçrlan oluna HDP l Bakanl önünde yapt eylemle kavuan anne Hacire Akara ziyarette bulundu.

Beraberinde bir grup üyeyle evinde ziyaret ettii Hacire anneyi gösterdii mücadele nedeniyle tebrik eden ebik, gençlerin bölgedeki ana ve babalarn sesi olan Akara kulak vermesi gerektiini söyledi.

Ziyaretin ardndan gazetecilere açklama yapan ebik, terörle uzun yllardr mücadele edildiini, PKKs, FETÖsü, DHKP-Csi aslnda hepsinin ayn terör örgütü olduunu belirtti.

ebik, Evlatlarmz yllardr bunlarn ana dümü. 15 Temmuzda bunu gördük. 251 ehidimizin, 2 binden fazla gazimizin olduu 15 Temmuzda yine silah skanlar, FETÖ terör örgütünün ana dümü gençlerimizdi. dedi.

ATA YURDU TOPRAKLARIMIZIN TAPUSU ANALARIMIZDIR

Hacire annenin verdii mücadelenin, bu bölgenin tüm gençlerine örnek olmas gerektiini ifade eden ebik, öyle konutu:

Daa deil, da gibi Hacire anaya kulak veriyor olmak lazm. Ata yurdu topraklarmzn tapusu hakikaten analarmzdr. Biz görüyoruz analarmzn mücadelesi, cesareti her eyde unu gösteriyor; eer biz inanyorsak, gençlerimizin ve evlatlarmzn nerede durmas gerektiini istiyorsak, biz bunu ebeveynler olarak baarabiliriz.

Türkiyede evlatlarnn terör örgütlerinin ana dümemesi için herkesin azami gayret göstermesi gerektiini anlatan ebik, evlatlarna sahip çkmalar gerektiini dile getirdi.

Ailenin mutluluuna ahitlik ettiklerini belirten ebik, Hacire anann gözünün içi, göz bebei gülüyor. Televizyonlarda yapt protestoyu gördük. Oradaki yangnn da farkndaydk. Ziyarette onun mutlu ve gururlu olduunu gördük. unu da söylemek laz bu da bölge insanmzn ne kadar vakur bir duruu olduunu gösterir. Bize bundan sonra düen, bu cesareti toplumun tüm kesimine yaymaktr. çok güzel bir sohbet yaptk. nallah kendisiyle bundan sonra irtibatmz da devam edecek. diye konutu.

Akar ailesi üyeleri de ziyaretten dolay ebike teekkür etti.

Ana Sayfaya Git