15 Temmuz etkinliği

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Kurşunlu (Fatih Paşa) Camisi önündeki meydanda yapılacak.

Haberler 14.07.2021 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

sa PEK/Mahfuz EKN

DYARBAKIR - Diyarbakrda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, etkinlikleri Kurunlu Camisi önündeki meydanda yaplacak.

Valilik öncülüünde Büyükehir ve ilçe belediyelerinin desteiyle Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe giriimine kar milletin kahramanca bir mücadeleyle elde ettii zaferin beinci ylnda program düzenlenecek.

Türkiye geçilmez

Cumhurbakanl letiim Bakanlnca belirlenen Türkiye Geçilmez temasyla düzenlenecek etkinlikler, 15 Temmuz ehitlerinden polis memuru Halit Gülser ve Askeri çoban kabirlerindeki anma ile balayacak. Sonrasnda Vali Münir Karalolu ve yetkililerce ehit Mehmet Karaaslann ailesine ziyaret edilecek.

15 Temmuz Destan fotoraf sergisinin açl yaplacak

kindi namaznn ardndan ehitlerimiz için Ulu Camide Hatm-i erif duas edilecek ve vatandalara Büyükehir Belediyesi tarafndan çeitli ikramlarda bulunulacak. Büyükehir Belediyesinin, yakn zamanda çevre düzenlemesini tamamlayarak kentin yeni sanat merkezi olarak belirledii Keçi Burcunda saat 18:30da yaanan hain darbe giriiminin etkin ekilde anlatlmas için 15 Temmuz Destan fotoraf sergisinin açl yaplacak.

Keçi Burcu Fuaye alannda gerçekletirilecek sergide, 15 Temmuz hain darbe giriiminde Türkiyenin önemli merkezlerinde o gece yaananlarn fotoraflar yer alrken, Cumhurbakanl letiim Bakanlnca özel olarak hazrlanan video görüntüleri Keçi Burcuna yanstlacak. Etkinlik, milletin zaferine vurgu yaplmas amacyla saat 19:00da Keçi Burcundan Kurunlu Camii önüne yürüyüüyle devam edecek.

Cumhurbakann konumas yaynlanacak

Kurunlu Camii Meydannda akam namaznn ardndan Kuran- Kerim tilavetinin okunmasyla balayacak etkinliklerde ise sinevizyon gösterimi, tiyatro, iir dinletisi, konserler yer alacak. Kürtçe arklar seslendirilecei dengbej divannda, Seyithan Koç, 15 Temmuz hain darbe giriimine kar besteledii Kürce ark okuyacak. Etkinlik, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann saat 24:00da yapaca konumann ardndan okunacak sala ve dualarla sona erecek.

Ana Sayfaya Git