15 Temmuz etkinlikleri programı belli oldu

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal: Bu millet o gece sokağa çıkacak

Haberler 09.07.2017 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 15 Temmuz darbe giriiminin 1. yl etkinlikleri kapsamnda hazrlanan programlara ilikin bilgi verdi.

Ünal, 15 Temmuz gecesi bu milletin devletini, bayran adeta elinden almak ve bu ülkeyi istila etmek isteyen asker klndaki teröristlerin müdahelesinin, igal giriiminin üzerinden bir yl geçti. Bizim o geceye dair aclarmz hala taze. diye konutu.

O gece milletin gazi olduunu ifade eden Ünal, demokrasi ve siyasal hareketler tarihine bakldnda dünyada o gece olduu gibi kendi ülkesini, hükümetini, parlamentosunu, demokrasisini tanklara, kurunlara, uçaklara kar çplak elleriyle müdafaa eden baka bir milletin olmadna dikkati çekti.

çinin bakenti Pekindeki Tiananmen Meydannda tankn önünde duran bir sivilin demokrasi ve kahramanlk hikayesinin 20 yl akn süredir anlatldna iaret eden Ünal, Oysa 15 Temmuz gecesi bu millet fert fert, hangi siyasi görüten olursa olsun kendi bayrana, milletine, vatanna ak, devletinin bekas için dua eden, sadakatla bal her fert o gün sokaa çkt ve ülkesine, iradesine sahip çkt. Bu açdan 15 Temmuz çok kymetli. deerlendirmesinde bulundu.

15 Temmuzun demokrasi müdafaasna dönümesinde siyasetin kurumsallamasnn öneminin altn çizen Ünal, 15 Temmuzun, AK Partinin 15 yl boyunca vesayete kar mücadele vermi ve siyaset kurumu üzerindeki vesayet odaklarn tasfiye etmi olmas, sivilleme anlamnda verdii mücadele ve milletin üzerindeki vesayet odaklarnn tasfiye edilmesinin önemli bir sonucu olduunu vurgulad.

Bu millet o gece sokaa çkacak

15 Temmuzu her zaman hatrlayacaklarn dile getiren Ünal, o günün unutulmamas için AK Parti olarak Cumhurbakanlnn himayesinde yürütülecek 15 Temmuz anma törenlerine etkin olarak katlacaklarn bildirdi.

Cumhurbakanlnn, anma törenlerinin 11-16 Temmuz tarihlerinde gerçekleeceini açkladn hatrlatan Ünal, AK Partinin programn öyle aktard:

Biz de 11 Temmuz sabah önce ehitlerimizin 81 ilde kabirlerini ziyaret ederek balayacaz. 13 Temmuzda parti genel merkezimizde 15 Temmuz ehitlerimiz ansna hazrladmz 15 Temmuz Analiz kitabmzn tantm var. Meydanlarn Dili sergimiz var. 14 Temmuz Cuma günü nsan Haklar Bakanlmzn ATOda gerçekletirecei Bir insan haklar ihlali olarak 15 Temmuz Sempozyumu yaplacak. 15 Temmuz gecesi, o gece ne olduysa onlar anbean gerçekletirmek için programlara katlacaz.

Burada gözden kaçrlan ey biz koordine etsek de etmesek de hatta brakn koordine etmeyi, birileri 15 Temmuzu itibarszlatrmaya çalsa da FETÖcülerin söylemi ve üslubuyla 15 Temmuza kontrollü darbe demeye kalksa da bu millet o gece sokaa çkacak, direniin sembol mekanlarna gidecek. çünkü bu mücadeleyi, bu millet verdi. Bu millet, mücadele verdii o geceyi, mücadele verdii noktalarda tekrar yad edecek. O gece verdii mücadelenin zaferle sonuçlanmasn kalbinde yaayacak. Bu millet 29 gün boyunca demokrasi nöbeti tuttuu gibi bir gece sembolik olarak demokrasi nöbeti tutacak.

Meclisin bombaland saatte biz orada dimdik ayakta olacaz

Bir gece sembolik olarak demokrasi nöbeti tutulacan anlatan Mahir Ünal, AK Parti tekilatlarnn 81 ilde, daha önce nöbet tutulan meydanlarda olacan söyledi.

Ünal, AK Parti Genel Bakan ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoanla 15 Temmuz ehitler Köprüsünde, Ksklda, çengelköyde, Saraçhanede, TBMMde beraber olacaklarn belirterek, öyle devam etti:

Bütün mücadeleyi, millet iradesinin tecelli ettii TBMMyi müdafaa etmek için verdik. TBMM bizim için milli iradenin tecelligahdr. O yüzden o gece canmz pahasna TBMMyi koruduk, müdafaa ettik. Asker klndaki teröristler o gece TBMMyi bombaladklarnda siyasi partilerin milletvekilleri oradayd. Meclisin bombaland saatte biz orada dimdik ayakta olacaz. Ama bu hain darbe giriiminde bulunan FETÖcü alçaklar, yüce Türk milletinin mahkemelerine hesap veriyor olacak.

15 Temmuz gecesi Cumhurbakan Erdoan ve Babakan Binali Yldrmn hesap verecekler dediini, kendisinin de sosyal medyada Türkiye eilmez, millet yenilmez ifadelerini kullandn anmsatan Ünal, Geçen bir yl bu milletin yenilmeyeceini ve Türkiyenin yenilmeyeceini gösterdi. dedi.

Birileri 15 Temmuzu itibarszlatrmak istemesine, FETÖcü bir söylemle konuuyor olmasna ramen milletin 15 Temmuzu en güzel ekilde anacan ifade eden Ünal, AK Partinin de o gün milletle birlikte demokrasi nöbetleri tutmaktan ve 15 Temmuz anma törenlerinin bir parças olmaktan gurur duyacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git