15 Temmuz gazisi Batmanlı Mehmet Çelik yaralarının izini gururla taşıyor

15 Temmuz gazisi Batmanlı Mehmet Çelik yaralarının izini gururla taşıyor.

Haberler 14.07.2021 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BATMAN - Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe giriimi srasnda stanbul Büyükehir Belediyesi (BB) önünde açlan ate sonucu yaralanarak gazi olan Batmanl Mehmet çelik, o gecenin izlerini vücudunda tayor.

BB önündeki direnite açlan atele iki bacandan yaralanan 3 çocuk babas 50 yandaki çelik, o gece yaadklarn 3 yl önce döndüü memleketi Batmanda AA muhabirine anlatt.

çelik, darbe giriimini televizyondan duyduunu ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Meydanlara çkn. çarsnn hemen ardndan komular ve arkadalaryla dar çktklarn belirterek Vatan Caddesinde yaklak 2 saat darbecilere kar mücadele ettiklerini söyledi.

Tanklardan ate açldn dile getiren çelik, Orada birkaç kii yaraland. Daha sonra tekbirlerle Büyükehir Belediyesine doru yürüdük. nsanlara ate etmeye baladlar. Bir arkadam yanmda ehit verdim, bir arkadam yaraland. Yaral arkadalarma yardm ederken iki bacamdan vuruldum. Sol bacama platin takld, belim de zarar gördü. Bacam 5 santimetre ksald. dedi.

Hastanede gözünü açtn anlatan çelik, 4 ayda 4 ameliyat geçirdiini, yaklak bir yl tedavi gördüünü, hala da salk sorunlar yaadn belirtti.

- Hiç kimsede korku yoktu

BBnin önünde o gece maheri bir kalabaln olduunu aktaran çelik, FETÖcülerin açt atee ramen hiç kimsenin geri çekilmediini vurgulad.

Mehmet çelik, insanlarn korkusuzca darbecilerin üzerine yürüdüünü anlatarak, Tek hedefimiz düman defetmekti. Hiç kimsede korku yoktu. Herkes bu uurda ehit olmak istiyordu. diye konutu.

- Yaralarm gururla tayorum

Darbecilere kar 7den 70e herkesin direndiini ifade eden çelik, 15 Temmuzun her yl dönümünde nasl gururla meydanlara çktklarn ve mermilere kar nasl korkusuzca durduklarn hatrladn dile getirdi.

çelik, yaadklar o günleri torunlarna anlatacaklarn aktararak, Bu ülkenin nasl var olduunu, nasl var olacan anlatacaz. Yaralarm gururla tayorum, gurur ve eref duyuyorum. Ac çektik, sknt çektik ama o skntya deer bu gurur. Bundan sonra hiç kimse darbe teebbüsüne kalkamaz. Hiç kimse milletin gücünü snayamaz. Bu millet asla bunlar gibi çapulculara müsaade etmez. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git