15 Temmuz şehidinin ailesi evlatlarıyla gurur duyuyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016 gecesi Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan polis memuru Velit Bekdaş’ın ailesi, hüznü ve gururu bir arada yaşıyor.

Haberler 15.07.2020 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Midyat ilçesinde yaayan acl aile, Gölba Özel Harekat Daire Bakanl ve Polis Havaclk Daire Bakanlnda görev yapan, darbe teebbüsünü evinde örenen, eine ahadet erbetini içmeye gidiyorum diyerek göreve gittikten sonra 29 yanda ehit olan oullaryla gurur duyuyor.

Ankarada bir lisede, Boluda aile salk merkezinde, Mardinde de 2 okul ve birçok kütüphanede ad yaatlan Bekdan yaknlar sk sk ehidin mezarna giderek dua ediyor.

Velit Bekdan babas Abdülkadir Bekda, çocuklarndan birinin dini ve vatan için ehit dütüünü, bununla eref duyduklarn söyledi.

ehitliin önemini anlatan Bekda, olunun böyle bir dereceye kavumasnn ve kendisini de ehit babas yapmasnn onurunu yaadklarn belirtti.

Evladnn herkes tarafndan çok sevildiini, hiç tanmadklar kiilerin bile gelip mezarn ziyaret ettiini anlatan Bekda, olunun Rabbi, dini, devleti ve vatan uruna ehit dütüünü aktard.

Olunun her zaman ehitlik mertebesine ulamay arzu ettiini anlatan Bekda, öyle konutu:

Evladm ehit olmadan önce eine, çevresine hep Nefsim, ehadeti çok istiyor. Benim en çok sevdiim ehadettir. derdi. Elhamdülillah, Allah onu ehadetle rzklandrd. Olumla gurur duyuyorum. Evladm Allah yolunda ehit oldu. Bu Allahn emridir. ehitlik herkese nasip olmaz. ehidin mertebesi Allah katnda çok yüksektir. Allah devletimizi, milletimizi, Cumhurbakanmz korusun inallah.

Darbeci hainlerin hem bu dünyada hem de öbür dünyada hak ettikleri cezay almalarn istediklerini ifade eden Bekda, Allah onun intikamn onlardan alsn inallah. Dinin adn kullanarak neler yapyorlar. slamiyet ile alakas yok onlarn. Dini kullanarak Müslümanlara ihanet ettiler. Müslümanlara zulüm ediyorlar. dedi.

- Allah hepsinin hakkn onlardan çkarsn

ehidin annesi Leyla Bekda da olunun çok sevdii vatan uruna ehit dütüünü dile getirdi.

Evladnn hep polis olmay istediini aktaran Bekda, unlar kaydetti:

Olumu benden alanlar Allaha teslim ediyorum. Olum tek gitmedi, onun gibi o gece çok ehit verildi. Allah hepsinin hakkn onlardan çkarsn. Onlar hainlerin önde gidenleri. Dinlerine, vatanlarna, milletlerine ihanet ettiler. Onlar Allaha havale ediyoruz. Kurban olsunlar Türkiyeye, Cumhurbakan Erdoana. Allahtan duamz, bu ülkeye yaattklarn onlardan çkarsn. Sadece onlar deil, baka zalimler de var. Bütün zalimlerden Rabbim çkarsn inallah.

- Kanmz dökmeye hazrz

ehidin aabeyi Ahmet Bekda ise, kardeinin vatan, bayra, topra ve ülkesi uruna ehit olmasnn aileleri için büyük bir eref olduunu söyledi.

Bekda, Allah kendisinden ve bütün ehitlerimizden raz olsun. Kardeim böyle bir makama sahip olduu için çok mutluyuz. Kardeimizin ehadetiyle ereflendik biz de. Allah devletimize milletimize zeval vermesin, Cumhurbakanmzdan da raz olsun. Biz ölünceye kadar Cumhurbakanmza balyz. 7 kardeiz. Bir kardeimizi verdik, gerekirse bütün kardelerimiz de gider, annem ve babam da gider. Biz canmz, kardeimizi kaybettik. Allah bu ülkeye, vatana ve bayraa ihanet eden hiçbir zalime yaptklarn brakmasn. diye konutu.

ehidin ailesini ve mezarn ziyaret eden 15 Temmuz Demokrasi ehitleri, Gazi ve Terör Madurlar Dernei Bakan Hatice Turan Kandemir de ehit ailelerinin her zaman onurlu ve dik durduunu anlatarak, bu durularnn Türk milletini daha da güçlendirdiini vurgulad.

Ana Sayfaya Git