"15 Temmuz'da halk meydanlara demokrasi için çıkmamıştı"

İttihad-ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Şenlik, "Türkiye’de darbeye karşı çıkanlar demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara çıkmamışlardır. Böyle bir iddiada bulunmak konuyu saptırmak ve sulandırmaktır." dedi.

Haberler 09.07.2018 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Temmuz darbe giriiminde halkn Demokrasiye sahip çkmak için alanlara çktn iddia edenlerin söylemlerinin konuyu saptrmak ve sulandrmak olduunu belirten ttihad-ul Ulema Genel Bakan Yardmcs Mehmet enlik, u kesinlikle bilinmelidir ki bu zafer Müslüman halkn zaferidir. ifadelerini kulland.

ttihad-ul Ulema Genel Bakan Yardmcs Mehmet enlik, ABD destekli FETÖnün 15 Temmuz darbe giriimin yldönümüne yaklald u günlerde, deerlendirmelerde bulundu.

Türkiyenin bir zamanlar darbeler ülkesi olduunu söyleyen enlik, Sürekli darbelerle birileri gelir birileri giderdi. Gelenler ve gidenler sürekli birbirlerine benzerdi. 15 Temmuz darbe giriimi ise bunlardan farklyd. Bu kez halkn seçtii, halkn destekledii sivil bir yönetim i bandayd. Darbe yapmaya kalkanlar ise ABD destekliydiler. Halk eskiden yaad aclar tekrar yaamak istemedi. Darbecileri kabullenmedi ve sokaklara döküldü. Darbeye hayr. dedi. Tepkisini ortaya koydu. Ve darbeyi önledi. dedi.

nsanlarn sokaa çkmasna asl vesile olan ey imanlaryd

nsanlarn sokaa çkmasna asl vesile olan eyin imanlar ve iman cevherleri olduuna dikkat çeken enlik Halkmz Müslümandr. Geçmite biraz sindirilmise de biraz bilgisiz braklmsa da halkn özünde slami ruh ve slami bilinç vardr. Bu defa bu bilinç iyice nüksetti. Yani zulme, baskya ve diktaya kar bu bilinç kendini net bir ekilde gösterdi. Darbeye boyun emedi ve boyun emek istemedi. man öyle bir cevherdir ki karsnda Allahtan (Celle Celaluhu) baka güç tanmaz. Allahn (Celle Celaluhu) dndaki güçlere eyvallah demez. Halk, darbenin arkasnda ABDnin olduunu biliyordu. Bu nedenle tepkisini ortaya koydu ve darbeye kar çkt. diye konutu.

Türkiyede yaanan bütün darbeler d kaynakl olmutur

Türkiyede yaanan bütün darbelerin d kaynakl olduunu dile getiren enlik, sözlerine öyle devam etti:

D destei olmayanlar Türkiyede darbeye cesaret edemezler, buna tevessül edemezler. Darbeciler sürekli srtlarn darya dayamlardr ve darbeleri bu ekilde yapmlardr. Bu durum, darbenin gerçekletii bütün ülkelerde böyledir. Örnein Msrda Sisinin yapt darbe halk deil d desteklidir. ABD, Sudi Arabistan ve Birleik Arap Emirlikleri gibi baz körfez ülkeleri Msrda darbe yapmlardr. Msrda darbeciler hl bunlarn destei ile ayaktadr. Eer bu ülkeler darbecilere yönelik desteklerini kesseler darbeciler bir ay bile ayakta duramaz.

Halk meydanlara demokrasi için çkmamtr

15 Temmuz darbe giriiminde halkn Demokrasiye sahip çkmak için alanlara çktn iddia edenlerin söylemlerinin konuyu saptrmak ve sulandrmak olduunu belirten enlik, son olarak unlar söyledi:

Türkiyede darbeye kar çkanlar demokrasiye sahip çkmak için meydanlara çkmamlardr. Böyle bir iddiada bulunmak konuyu saptrmaktr ve sulandrmaktr. Demokrasiye sahip çkmak için alanlara çkldn iddia edenler aslnda kaybedenlerin alg operasyonuna kaplmlardr. Darbeciler ya da darbeyi destekleyenler söz konusu zaferin Müslüman halkn zaferi olduundan holanmazlar. slamn zaferi yerine demokrasinin zaferi diyerek bir ekilde malubiyetlerini özümsemeye çalyorlar. u kesinlikle bilinmelidir ki bu zafer, Müslüman halkn zaferidir. Bu zafer, Müslümanlarn inancndan kaynaklanan, zulme kar boyun ememe, iman ile eref ile yaama bilincinin burada kendini net bir ekilde göstermesi ve gücünü ortaya koymasdr. Bu fedakrl yapan halk çok deerli, itibarl bir halktr. Yönetim bu halka birçok konuda borçludur. Bir insann tankn önüne yatmas, kendi cann feda etmesi, eli bo bir ekilde kuruna kar gitmesi iman gücünün göstergesidir. Elinde silah olmayanlarn iman gücünün var olduunun göstergesidir. Demek ki imandan gelen irade silahl gücü de durdurabilir. Ki durduuna da hepimiz ahit olduk.

Ana Sayfaya Git