“15 Temmuz’u” Değerlendirdi

Dicle Üniversitesi Yeniler Kulübü tarafından “15 Temmuz Darbe Süreci ve Medya” konulu bir panel düzenlendi.

Haberler 26.11.2016 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR

Milat Gazetesi Yazar Gazeteci Yazar Ahmet Ay ve A Haber Kadraj Program Sunucusu Zeynep Bayramolunun konumac olarak katld 15 Temmuz Darbe Süreci ve Medya konulu panele, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Rektör Yardmcs Prof. Dr. Eyyüp Tanrverdi, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Kenan Yakubolu, Rektör Danman Hac Ylmaz, akademisyenler ve örenciler katld.

15 TEMMUZ DARBE GRM

Konunun darbeler süreci ile ilgili olmas münasebetiyle anlaml bir panel olduunu dile getirerek söz alan Yazar Ahmet Ay, kendi tecrübelerinden bahsederek 1971 darbe döneminde henüz çocuk olduunu ancak babasnn yaadklarn hala hatrladn belirtti. 80 dönemi darbesinde ise öretmen olduunu ve o dönemde babasnn sürüldüünü, kendisinin de Diyarbakr cezaevine gönderildiini anlatan Ahmet Ay, darbelerin gerçeklemesinin ana sebebinin, süper güçlerin, bölgesel güçler ve küçük devletler üzerindeki emellerini gerçekletirme operasyonu olduunu belirtti.

SÜPER GÜçLERN FAALYETLER

Yazar Ay, sözlerini öyle sürdürdü: Süper güçler, herhangi bir bölgede kendi politikalar dna çkan bölgesel güçlere zaman zaman mesajlar gönderirler. Eer siz onlarn bölgedeki menfaatlerine aykr bir ey yaparsanz önce size diplomatik dille uyar gönderirler. Devletlerin çok acayip dilleri var. Eer siz bu diplomasi dili ile yaplan uyarya uygun hareket eder, süper gücün politikasna zarar getirecek adm geri alrsanz kurtulursunuz. Eer o adm sürdürürseniz süper güçler, yeni bir mesaj gönderirler size. Bu mesaj sizin bürokrasiniz içindeki unsurlar ve medya üzerinden olur. Buna antaj derler. Medya hükümete yüklenir. Bürokraside de problemler çkarlr. Eer antaj da amacna ulamazsa süper güçler, istedikleri neticeyi salayamazsa bu sefer içinizdeki dinamikleri harekete geçirirler. Ardndan darbe olur. Ay, büyük ülkelerin çkarlarna çomak sokulduu sürece, darbelerin kaçnlmaz olduunu belirtti.

Panelin dier konumacs Zeynep Bayramolu ise 15 Temmuzdan beri ne zaman bir sela okunduunu duysam çok kötü oluyorum, gözyalarm tutamyorum diyerek sözlerine balad. O gece, Kskldaki organizasyonu yürüten grup içerisinde olduunu kaydeden Bayramolu, darbe giriimi süresince ahit olduu ve etkilendii olaylar dinleyiciler ile paylat.

Kurduklar 15 Temmuz Dernei hakknda bilgi veren ve dernein amaçlarn sralayan Bayramolu, 15 Temmuzun, oluturduu birlik havasnn insanlarmzda bu toprakla ve bayrakla bütünlemelerini salayan bir sonucu olduunu da ifade etti.

FETÖ örgütünün, ciddi bir lobi yürüttüünü kaydeden Bayramolu, FETÖnün sosyo psikolojik anlamda incelenmesi gerektiini belirtti. Panel, sorularn cevaplandrlmas ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git