15 Temmuz'u kum tanecikleriyle anlatıyor

Kum sanatçısı Veysel Çelikdemir, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları kum tanecikleriyle anlatıyor.

Haberler 30.05.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kum sanatna 8 yl önce stanbulun fethini canlandrarak balayan 34 yandaki çelikdemir, merak sard bu sanatta kendini gelitirmeye karar verdi. Daha önce Anneler Günü bata olmak üzere baz özel gün ve toplantlarda sunum yapan çelikdemir, 15 Temmuzda yaananlar halka daha iyi aktarabilmek amacyla Gençlik ve Spor Bakanlnca yürütülen Tecrübe Konuuyor çimizdeki Kahramanlar projesine dahil oldu.

15 Temmuz gazileriyle ülkenin dört bir yann gezen çelikdemir, proje kapsamnda darbe kalkmasnn önemli anlarnn yer ald 15 Temmuz temal kum sanat gösterisini sunuyor.

- 250 bin kiiye ulald

Gençlik ve Spor Bakanl Spor Hizmetleri Daire Bakan Rasim Ar, Siirtteki programda AA muhabirine, Gençlik ve Spor Bakan Akif çaatay Klçn talimatyla dünya demokrasi tarihinde eine hiç rastlanlamayacak ihanet gecesini anlatmaya devam ettiklerini söyledi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimat ve davetiyle darbe giriiminde bulunan hainlere kar halkn meydanlara indiini hatrlatan Ar, öyle konutu:

Biz bu hainlii ülkemizin her bir ferdine, bütün illerimizde ve ülkemizin kymetli evlatlarnn youn ekilde yaadklar yurt dnda anlatmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar yaklak 250 bin vatandamza ulatk. Bundan sonra da ayn heyecan ve azimle baka kiilere de ulamak için gayret sarf edeceiz.

Programn önemine vurgu yapan Ar, 15 Temmuz temal kum sanat gösterisi de yer alyor. Veysel kardeimiz, kum sanatyla 15 Temmuzun hafzadan silinmemesine katk sunuyor. diye konutu.

- Hainlii anlatmaya çalyorum

Veysel çelikdemir ise resim öretmeni olduunu ve atama beklediini belirterek geçimini kum sanatyla saladn aktard.

Üniversite örencisiyken yurt dndaki sanatçlardan esinlendiini ifade eden çelikdemir, mezun olduktan sonra stanbulun fethi bu kum sanatyla yaplsa acaba nasl olur? diyerek bu sanata baladn anlatt.

15 Temmuzla ilgili herkesin kendi alannda bir eyler yapmaya çaltna iaret eden çelikdemir, unlar dile getirdi:

Yazarlarmz bununla alakal yazlar, airlerimiz iirler yazd yönetmenlerimiz film ve diziler yapt, belgeseller çekildi. Ben de bireysel olarak maalesef bu kötü olay sanatmla insanlara ulatrmaya çalyorum. Bakanlmzca düzenlenen programlarda da il il dolaarak 15 Temmuzda yaanan bu kalkmada bizzat sokaklarda gazilerimiz, bu olay insanlara aktaryor. Ben de kum sanatyla 15 Temmuzda yaanan hainlii anlatmaya çalyorum.

Daha önce özel gün ve toplantlarda sanatn icra ettiini bildiren çelikdemir, 15 Temmuzdan bu yana hain darbe giriimini ve milletin kahramanln resmetmeye baladn vurgulad.

- O sahneyi her çizdiimde duygulanyorum

çelikdemir, 15 dakika süren kum sanat gösterisiyle hain gecenin kilit noktalarn izleyicilere ilettiini ifade ederek bu olayn hiçbir zaman unutturulmamas gerektiini dile getirdi. çelikdemir, öyle devam etti:

Kum sanat gösterisinde tabutun omuzlarda tand bir sahne var. Onu her çizdiimde duygulanyorum. Cumhurbakanmzn halk sokaklara davet etmesi gibi darbe giriiminin kilit noktalar var. Gösteride bu olmazsa olmaz çünkü darbe giriiminin seyrini deitiren en büyük olay budur. Bunun yannda darbe giriiminde insanlarn tanklara çkmas, silahlarn önüne atlamas gibi anlar anlatyorum.

8 yldr ilgilendii sanat 15 Temmuz öncesi ve sonras olarak ayrdna dikkati çeken çelikdemir, unlar kaydetti:

Sanatla geçen 8 yl bir tarafa koyuyorum, 15 Temmuzu bambaka bir tarafa koyuyorum çünkü bana dier programlarn hissettirdiiyle 15 Temmuzun hissettirdii eyler çok farkl. Bir sanatç olarak bu olay sanatmla anlatabiliyorum. Her zaman bir eyler ekleyip çkaryorum, müzikleri deitiriyorum. nsanlar kum sanatyla o güne götürmeye gayret ediyorum.

Ana Sayfaya Git