15 Temmuz'u "türkülerle" anlattılar

Siirt'te müzik öğretmenleri, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine karşı halkın eşsiz mücadelesini türkülerle dile getirdi.

Haberler 03.12.2017 - 12:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SRT - Siirtte müzik öretmenleri, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe giriimine kar halkn esiz mücadelesini türkülerle anlatt.

Siirt Takasbank Güzel Sanatlar Lisesinde görev yapan müzik öretmeni Mehmet Zakir Alp tarafndan hazrlanan proje ile bir araya gelen 30 müzik öretmen, Kültür Merkezinde verdikleri konserde darbe giriimi gecesinde yaanan aclar ve halkn kahramanlklarn türkülerle seslendirdi.

Konserin finalinde Alpin yazp besteledii ve darbe giriimi srasnda Siirt Valiliini abluka altna almaya çalan eski askerlere kar Siirtlilerin verdii mücadeleyi anlatan Demokrasi Mar okundu.

Vali Ali Fuat Atikin ei müzik öretmeni Fulya Atik, program sonunda koroda yer alan öretmenlere çiçek vererek, onlar kutlad.

Atik, müzik öretmeni arkadalaryla olmaktan son derece onur duyduunu ifade ederek, Gerçekten çok güzel eyler yapmlar. Onlar bir araya toplayan Zakir hocama baarlar diliyorum. nallah hep beraber tekrar bu çalmalar devam eder. Elimizden gelen destei vermeye hazrz. dedi.

Alp de bir araya geldikleri müzik öretmenleriyle o karanlk ve kanl geceyi, tanklk ettikleri esiz kahramanlklar türkülerin diliyle anlatmaya çaltklarn söyledi.

O gece ehit ve gazilerin olduunu anmsatan Alp, Biz de o gece yaananlar türkülerin diliyle anlattk. Türküler cokudur, attr, sevgidir. Elimizden geldiince, türkülerin dilinin döndüünce o kanl geceyi ve ardndan zaferi getiren o mücadeleyi anlatmaya çalyoruz. diye konutu.

Darbe giriiminin bir ayann da Siirtte olduuna dikkati çeken Alp, öyle konutu:

çalmann finalinde buradaki yürekli insanlarn mücadelesini besteleyip mar haline getirdik. Siirte has Demokrasi Marn seyircilerimizle buluturduk. çok zorlandmz zamanlar oldu, çünkü o geceyi anlatmak gerçekten çok zor. lk balarda sürekli at ve ölüm ilemek zorunda kaldk. Daha sonra yine kahramanlk türkülerimizle devam ederek elimizden geldiince milletimizin o kahramanca mücadeleyi sahneleyerek seyircilerimizle buluturduk.

Alp, Türkiyenin bir daha bu tür karanlk geceleri yaamamas dileinde bulundu.

Kazm Karabekir Ortaokulunda görevli müzik öretmeni Tuba Atnç da geçen yl atand kentte bir araya geldii müzik öretmenleriyle 15 Temmuzu türkülerle anlatmaya çaltklarn belirtti.

Öretmen arkadalarmzla bir eyler yapmamz gerektiini düündük. Türkiyenin bandan geçen bu kötü olayla ilgili hep birlikte bir konser yapmaya karar verdik. Böyle bir topluluun içerisinde yer aldm için çok mutluyum. diyen Atnç, bugüne kadar çok sayda konserde yer aldn fakat bu koronun kendisi için ayr bir anlam ifade ettiini kaydetti.

Programa, siyasi parti ve sivil toplum kuruluu temsilcileri, öretmenler ve çok sayda vatanda katld.

Ana Sayfaya Git