16 Hacı adayı hayatını kaybetti

Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Remzi Bircan, bu yıl içerisinde 16 Türk hacı adayının çeşitli nedenlerden dolayı kutsal topraklarda hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberler 12.08.2018 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mekke Koordinasyon ve skan Ekip Bakan Remzi Bircan ise, ilk kafilenin 18 Temmuz 20018 tarihinde ulat Suudi Arabistan topraklarna son kafileyi ise 16 Austosta beklediklerini ifade etti. Bircan, bugüne kadar 16 hac adaynn scak ve farkl sebeplerden hayatn kaybettiini belirterek, Hem Türkiyede hem Ciddede hem de Medinede salk merkezlerimiz yer almaktadr. Salk her eyin badr. dedi.

DÖNÜLER 20 EYLÜLDE SONA ERECEK

Bircan, Hacdan sonra Ciddeden Türkiyeye dönecek olan stanbula 22 kafilemiz gidecek. 20 Eylül 2018de en son kafilemizi Medine-yi münevvereden Türkiyeye uurlam olacaz ifadelerini kulland.Bircan, en küçük hac adaynn zmirden, en yal hac adaynn ise Adyamandan olduunu belirterek, En küçük hacmz zmirden gelen 11.06.2018 doumlu zmir 10. kafileden Ali Rahman Kutlutürk, en yal hacmz ise Adyamandan 1.7.1915 doumlu 103 yanda Adyaman ikinci kafilemizde bulunan Aye Topsait tezyemizdir. Haclarmzn ya ortalamas 60 civarndadr dedi.

16 HACI ADAYI HAYATINI KAYBETT

Bircan, bugüne kadar 16 hac adaynn scak ve farkl sebeplerden hayatn kaybettiini belirterek, Hem Türkiyede hem Ciddede hem de Medinede salk merkezlerimiz yer almaktadr. Salk her eyin badr. Özellikle scak bir ortamda bulunuyoruz. Mekke-i mükerremede toplam 402 kii salk personelimiz hizmet vermektedir. Medineyi münevverede de salk ekiplerimizin says ise 88dir. Bugün itibariyle muayene olan hac saymz 23 bin 391 kiidir. Otellerimizden ambulansla alnarak, hastaneye götürüler hastalarmzn says 333dür. An itibariyle hastanemizde yatan hasta says 208 civarndadr. Bu yl 16 hac adaymz da ne yazk ki hayatn kaybetti ifadelerini kaydetti. Bircan, hac adaylarnn 70 otobüs ile Kabeye götürüldüünü belirterek, Haclarmz namaz vakitlerinde otellerinden alnarak, Kabeye götürülüyor. 70 otobüs ile 46 otelden haclarmz alnyor. Namaz çknda ise Kabeden alnan haclarmzn otellerine ulam salanmaktadr dedi. Bircan, Türkiye genelinden 40 gazetecinin görev yaptn, basnla ilgili 29 bakanlk personelinin görevlendirildiini ifade etti.

HACILAR ARAFATTA ÜÜYECEK

Remzi Bircan, Arafattaki çadrlarda bu yl yaplan çalma ile sanayi tipi klimalarn takldn ve her yl scaktan kavrulan haclarn çadrlarnda bu yl üüyeceini kaydetti. Bircan, Arafatta son derece müthi bir çalma var. Geçen seneden farkl dolap tipi klimalarn yerine sanayi tipi klimalara geçilmi. Belki haclarmz bu sene çadrlarmzda biraz üüyecekler eklinde konutu. Mekke Ayniyet ve ae Ekip Bakan Yaar çapç ise, 10 bin metrekare alan üzerine kurulu büyük bir mutfakta haclara 2 öün yemek verildiini söyledi. 45 bin hacya günde 2 öün ve bir de ara öün yemek verildiini anlatan çapç, 60 bin ekmeimizi, poetin içerisine koyarak, salk koullarna uygun, hijyenik olarak sunuyoruz. Sabah kahvaltsnda çorba çkartyoruz. Haclarmzn salkl beslenmesi için öle öünü için kumanya çkartyoruz. Yaklak 45 bin kiiye yemek vereceiz dedi. çapç, 60 bin ekmek üretildiini ve 420 aç ve aç yardmcsnn mutfakta görev yaptn da sözlerine ekledi. Öte yandan bu yl bin 416 ehit yakn ve gazinin kurasz hacca getirildiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git