16 tefeciye tutuklama!

Diyarbakır merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 34 şüpheliden 16’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şahıslara ait 10 banka hesabına el konuldu.

Haberler 14.06.2018 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Diyarbakr olmak üzere 8 ilde tefecilere yönelik yürütülen operasyonda gözaltna alnan 34 kiiden 16si tutuklanrken, 10 banka hesabna de el konuldu.

Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü Mali Büro ekipleri koordinesinde Diyarbakr merkezli olmak üzere stanbul, Ankara, Adana, Gaziantep, Mersin, Aydn ve rnakta üçüncü ahslar üzerine kurulan fason firmalar araclyla örgütlü bir ekilde tefecilik faaliyetinde bulunduklar belirlenen ahslara e zamanl operasyon düzenlendi.

Tefecilere yönelik operasyon

Geçtiimiz hafta düzenlenen operasyonda, aralarnda bir banka müdürünün de olduu 34 kii gözaltna alnd, 26 adet POS cihaz, sanal POS için kullanlan bilgisayarlar, yüzlerce kredi kart ve 150 bin lira da ele geçirildi. Hesap hareketleri incelendiinde örgüt üyelerinin 1 milyar liralk haksz kazanç elde ettikleri de tespit edildi. Emniyetteki ilemlerinin ardndan mahkemeye sevk edilen 34 üpheliden 16s tutuklanarak cezaevine gönderilirken, aralarnda bir banka müdürü ve bir banka çalannn da olduu 18 ahs adli kontrol artyla serbest brakld.

Banka hesaplarna el konuldu

Öte yandan, POS tefecilii yoluyla binlerce kiiyi madur eden örgütün üst düzey yöneticilerine ait 10 banka hesabna el konulurken, ortaya çkan fotoraflarda örgüt üyelerinin tefecilik yoluyla elde ettikleri paralarla poz verdikleri ortaya çkt.

Ana Sayfaya Git