17 kez ağır müebbet!

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Dürümlü mezrasında 4 yıl önce PKK'lı teröristlerin kamyona yüklü 15 ton patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 16 köylünün şehit olduğu saldırıya öncülük ettiği gerekçesiyle yargılanan Burhan Taş'a, katledilen her bir köylü için birer ve ülke birliğini bozmaktan da bir kez olmak üzere verilen 17 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Diyarbakır Bölge İstinaf Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi'nce oy birliğiyle onandı. Patlamada 2 kardeşini, amcasını ve 13 kuzenini kaybeden Hacı Yaman, failin cezalandırılmasının acılarını hafifletmediğini ama devletin bu failleri yakalayıp cezalandırmasının kendileri için bir teselli oluşturduğunu söyledi.

Haberler 08.12.2020 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesi Dürümlü mezrasnda 16 köylünün ehit olduu saldrya öncülük ettii gerekçesiyle yarglanan Burhan Taa, katledilen her bir köylü için birer ve ülke birliini bozmaktan da bir kez olmak üzere verilen 17 kez arlatrlm müebbet hapis cezas, Diyarbakr Bölge stinaf Mahkemesi 2nci Ceza Dairesince oy birliiyle onand.

Sur ilçesi, Tank köyü Dürümlü mezrasnda, 12 Mays 2016da PKKl teröristlerin kamyona yüklü 15 ton patlaycy infilak ettirmesi sonucu 16 kii ehit olurken, 23 kii de yaraland. Kendi aracyla patlayc yüklü kamyona öncülük eden ve olaydan sonra yakalanan Burhan Ta, yargland dava sonucunda katlettii her köylü için birer kez, ülke birliini ve bütünlüünü bozmaktan da bir kez olmak üzere toplam 17 kez arlatrlm müebbet hapis cezasna çarptrld. Diyarbakr Bölge stinaf Mahkemesi 2nci Ceza Dairesi hukuken geçerli ve elverili delillerinin incelenmesinde, verilen yerel mahkeme kararnda hukuken bir isabetsizlik görülmediinden sann temyiz bavurusunun esastan reddine karar verdi. Daire, vicdani kannn olutuu yerel mahkemenin duruma sürecini yanstan tutanaklar ve gerekçe içerii incelendiinde sann olayn asli faillerinden olduu yönünde kuku bulunmadna dikkat çekti.

80 KLOMETRELK YOL BOYUNCA ÖNCÜLÜK ETM

Ceza Dairesi, Licede öldürülen terör örgütü PKK bölge sorumlusu Nevzat Gündüzün üzerinde ele geçirilen dijital dokümanlarn çözümlemesinde, Dürümlü katliamyla ilgili örgüt içi ifreli yazmalarda sank Burhan Tan, bombal kamyona Bingölün Genç ilçesinden olay yerine kadar 80 kilometrelik yol boyunca öncülük ettii bilgisinin yer aldn belirtti. Daire, sann teröristlerle hareket ederek kamu binalarna saldry gerçekletirmek için teröristlerin kulland kamyonun polis ve jandarma kontrol noktalarnda yakalanmasnn önüne geçmek ve kullanlan köy yolu güzergahlarnda kolaylk salanmas için öncülük ettiinin altn çizerek, sana verilen 17 kez arlatrlm müebbet hapis cezasn oy birliiyle onad.

FALN CEZALANDIRILMASI BZM çN BR TESELLDR

Saldrda 2 kardeini, amcasn ve 13 kuzenini yitiren Hac Yaman, saldrnn failinin 17 kez müebbet hapis cezasyla cezalandrlmasnn aclarn hafifletmediini ama devletin bu failleri yakalayp cezalandrmasnn kendileri için bir teselli oluturduunu söyledi. Katliamdan sonra 37 yetim ve 9 dul kadnn da geride kaldn ifade eden Yaman, unlar söyledi:

Öncelikle faili yakalamada katks geçen bütün devlet birimlerimize teekkürlerimi sunuyorum. Hak eden kim olursa olsun cezasn çekmeli. Kimsenin devletin bütünlüünü bozmaya hakk yoktur. Gelip sivil vatandalar katletmeye kimsenin hakk yoktur. Bunlar yapan zaten insanlktan nasibini almamtr. Aradan 4 yl geçti, 5inci yldayz ama aclarmz hala tazedir. Devletimiz sa olsun bize böyle müjdeli haberleri veriyor. Bu bize teselli oluyor.

VATAN URUNA 16 DEL, 116 EHT VERMEYE HAZIRIZ

Vatan, bayrak ve ezan uruna 16 deil, 116 ehit vermeye hazr olduklarn da dile getiren Yaman, vatanna bal Kürt görmek isteyenlerin gelip bu mezarl görmesini istedi. Terör örgütünü destekleyenlerin artk uyanmas gerektiini aktaran Hac Yaman, sözlerini öyle sürdürdü:

Biz bugüne kadar devletimizin yolundan hiç amadk, amayz da. Devlete ihanet edenler, devlete kar isyan edenler gelip buradaki 16 tane ehidi görsünler. Deil 16 ehit 116 ehidimiz de olsa yine yolumuzdan dönmeyiz. Terör örgütünü destekleyenler lütfen uyansn artk.

Ana Sayfaya Git