17 yıldır eşinden görmediği şiddet kalmadı, 11 parmağı kesildi

Görücü usulü ile 17 yıl önce dini nikahla evlendirildiği eşinden sürekli şiddet gören ve bunun sonucunda 11 parmağı kesilen 5 çocuk annesi 35 yaşındaki Gülfidan Sepil, Ankara'daki evinden kaçarak Van'daki ağabeyine sığındı. Savcılığa başvuran Gülfidan Sepil işkenceci eşinden şikayetçi oldu.

Haberler 09.08.2017 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfal Gülfidan Sepil, 17 yl önce 18 yandayken görücü usulu ile Gaziantepli Tayfur çeliktop ile evlendi. Evlendikten sonra Ankarann Dikmen semtine yerleen aile hurdaclk yaparak geçimini salamaya balad. En büyüü 16 yanda 5 çocuklar olan Gülfidan Sepil, iddiaya göre evliliin ilk yllarndan itibaren iddet görmeye balad. Yaad iddeti ilk zamanlar kimseye anlatamayan Sepil, iddet uygulayan ei tarafndan ailesiyle de görütürülmedi. çocuklar da zaman zaman baba Tayfur çeliktopun iddetine maruz kald. Birçok kez einden ikayetçi olan Gülfidan Sepil, kocasnn asker kaça olduunu ve sahte kimliklerle gezdiini söyledi.

VÜCUDUNA ELEKTRK VERM

Evlendii günden beri sürekli iddet gördüünü iddia eden Gülfidan Sepil, kocasnn bana silah dayayarak istemedii eyleri söylemesini ve yapmasn istediini belirterek unlar anlatt:

18 yanda evlendim. Eim Gaziantepli. 17 senedir sürekli iddet görüyorum. Beni dövüyor, kavga ediyoruz. Bir gün iyi, bir gün kötü günümüz geçiyordu. 5 çocuum var. Evlendikten sonra Gaziantepten Ankaraya gittik. Eim burada hurdaclk yapmaya balad. Beni sürekli dövüyordu. En son 5 ay önce parmaklarm ve ellerimi balayarak vücuduma elektrik verdi. Kafama da sert bir cisimle vurduu için baylmm. Bu srada korktuu için annesini ve ailesini aram. Onlar da beni apartopar alarak Gaziantepe getirip özel bir hastaneye yatrmlar. Gördüüm ikence nedeniyle de burada el ve ayaklarmdaki 11 parmam doktorlar tarafndan kesildi.

TEHDT EDNCE, BRLKTE YNE ANKARAYA DÖNMÜ

Hastanede tedavi görürken gelen polislere kocasndan gördüü ikenceyi anlatn belirten Gülfidan Sepil, kocasnn bu srada kaçmay baardn söyledi. Hastaneden taburcu olup, Gaziantepte yaayan kaynvalidesinin evinde bulunurken kocasnn tehditlerine maruz kaldn, silahla tehdit edildii için kendisini soran yaknlarna iyi olduunu söylediini belirten Gülfidan Sepil, iyletikten sonra kocas ve çocuklar ile birlikte Ankaraya döndüklerini anlatt.

CEZAEVNE GRERSE BEN çOCUKLARIMA BAKARIM

Burada da iddet görmeye devam ettiini ve bir frsatn bulup Vana kaçmay baardn kaydeden Sepil, öyle konutu:

Ankaraya döndükten sonra her zamanki gibi yine beni dövmeye balad. Dövdükten sonra kzm da Anne git kendini kurtar dedi. çocuklarm da korkuyor polisleri arayamyor, çünkü çocuklarma da iddet gösteriyordu. Eim beni dövüp evden çktkan sonra kapy açtm, kendimi sokaa attm. Kulam patlamt, kulamdan kan akyordu, baylmm. O srada sokaktan geçen bir kadnn ambulans aramas sonucu gözümü hastanede açtm. Beni Numune Hastanesine yatrdlar ve 1 gece hastanede kaldm. Sabah olunca Yldz Karakoluna gittim. Daha sonra avukat geldi. Avukata bütün olanlar, beni 5 ay boyunca odada baladn, gördüüm iddeti, ikenceyi anlattm. Karakoldan ayrlnca da eve gitmek yerine Vana geldim. Vanndaki abime sndm. Kocamn ömür boyu sürünmesini istiyorum. Cezasn çeksin istiyorum. Davacym, ikayetçiyim. O cezaevine girerse ben çocuklarma bakarm.

AABEY: DEVLETE SIINDIK

Aabeyi tarafndan Van Adliyesine götürülen Gülfidan Sepil burada da suç duyurusunda bulundu. Gülfidan ve aabeyi Lami Sepil savcla verdikleri ifadenin ardndan Van Yaam, Kadn, çevre, Kültür ve letme Kooperatifine (Yaka-Koop) bavurdu.

Kardeinin gördüü iddetten ksa süre önce haberdar olduunu belirten aabey Lami Sepil de, Devlete sndk, inallah devlet bu iin peini brakmaz dedi.

BR NSAN BÖYLE BR DURUMA GETRLR M?

Gülfidan Sepilin bavurduu Van Yaam Kadn çevre Kültür ve letme Kooperatifi aktivisti Gülmay Gümühan, 15 yldr kadna yönelik iddet alannda çalma yaptn, bugüne kadar böylesi bir olayla karlamadn söyledi. Gümühan, öyle dedi:

Gülfidan gördüümde resmen aklm tutuldu. Bir insan böyle bir duruma getirilir mi? Gülfidann davasn Yaka Koop olarak biz takip edeceiz. Yaka Koopun gönüllü avukatlar Helin Özgökçe ve Deniz Ik ile beraber olayn takipçisi olacaz. Bu adamn yakalanp en ar ekilde cezalandrlmasn talep ediyoruz.

Ana Sayfaya Git