18. sıradan 8'ci sıraya!

En Başarılı Belediye Başkanları araştırmasında yaklaşık 2 ay önce terör soruşturmaları kapsamında kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi hızlı bir yükseliş kaydetti.

Haberler 13.01.2017 - 16:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör soruturmalar kapsamnda HDPli Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanakn tutuklanmasnn ardndan çileri Bakanl tarafndan buraya Kayyum olarak atanan Cumali Atilla Diyarbakr Büyükehir Belediyesini Türkiye genelinde en memnun olunan Belediyeler arasnda zirveye tad.

2 AYDA EN BAARILILAR LSTESNDE LK 10A GRD

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Gezici aratrma irketinin Türkiye genelinde gerçekletirdii aratrmada 30 büyükehir arasnda 8. srada yer ald. Kayyum göreve balayal sadece 73 gün olmas da baarnn dikkat çeken bir baka unsuru oldu.

BR ÖNCEK ARATIRMADA 18. SIRADAYDI

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi HDPli Gültan Kanak döneminde ayn irketin ayn konulu aratrmasnda 18. Srada yer almt.

DAHA YUKARIDA OLMAK STYORUZ

2 aylk çalma ile elde edilen baary deerlendiren Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla Diyarbakr için bu yeterli deil. Daha da yukarda olmalyz. Hedefimiz ilk üçtü aslnda dedi.

HZMETKAR OLMAYA GELDK

Atilla öyle devam etti: Tabi öyle. Daha önceki yönetimle kyasladmz zaman; en son 18. olmutu. Hatta bir aratrmada 29. sradayd. Buna göre 8. olmak baardr ama yeterli mi deil. Milletimize daha güzel hizmetler yapmay düünüyoruz. Onlarn teveccühü yapacamz ilerle daha da artacaktr inaAllah. Diyarbakr Türkiye için de dünya için de çok önemli bir ehir. Bal bana bir medeniyet oda. Diyarbakrllar da her eyin en iyisine hak ediyor. Biz de bunun için buradayz. Efendi olmaya deil hizmet etmeye geldik. Bunu yapmaktan baka gayemiz yok.

DYARBAKIRA RAYLI SSTEM GELYOR

Ayrca Bakan Atilla Diyarbakr halknn yllardr bekledii ehir içi rayl sistem projesinin de yaknda hayata geçirileceini bildirdi.

17 YIL DEOLOJK YÖNETLD

Akama açklama yapan Bakan Atilla öyle dedi;

Küçük bir tereddüt dahi yaamadan büyük bir heyecanla görevi kabul ettim. Bizden öncekilerin nereden talimat ald, neye hizmet ettiini herkes biliyor. Biz birileri gibi dadan deil, millete hizmet için sadece devletimizden talimat alrz. Diyarbakrda 17 yl boyunca ideolojik bir anlayla belediyecilik yaplm. Kendilerinden olmayanlar, bu kapdan içeri dahi alnmam. Sokaa ilk çktmda halk bizi barna bast ve evinize ho geldiniz diye karlad. Diyarbakrllarn ilk talebi de, bizi terör örgütünün eline brakmayn oldu. Devletimiz arkamda, Diyarbakrl vatandalarmzn duas benimle.

BÜTÜN KAYNAKLAR PKKYA

Göreve baladmdan beri gece 03.00ten önce uyuduumu hatrlamyorum. çünkü burada belediyecilik adna hiçbir ey yaplmam. Terör örgütü Diyarbakrda fakirin fukarann srtna binmi, iliini kemiini sömürmü. Belediye kaynaklar, irketler üzerinden ihaleler yoluyla terör örgütüne aktarlm. Sözde sosyal yardmlama dernekleri ve imar planlar üzerinden örgüte paralar yadrlm. Terör örgütü, belediye çalanlarnn maalarna bile göz koymu. Bu tabloya son vermek ve artk yeter demek için Diyarbakra geldik.

FETÖ HEDEF GÖSTERYOR

Belediye Bakan olarak atandm günden bu yana, özellikle FETÖ medyasnn tetikçisi isimler tarafndan hedef gösterilip, tehdit edildim. Todays Zamann eski Genel Yayn Yönetmeni Bülent Kene, açk ifadelerle PKKya beni hedef gösterdi. Ben halka hizmet korkmuyorum. Bu can Allah verdi, Allah alr. Diyarbakrllara hizmet için gecemi gündüzüme verip çalmaya devam edeceim. Bu vatan, bu bayrak ve millet uruna ölüm gelirse, gülümseyerek karlarm. çünkü ben buraya misafirlie deil, kendi evime yatya geldim.

HALK ARTIK KORKMUYOR

Göreve baladmzda çöp ynlaryla dolu, toplu tam hizmeti dahi verilmeyen, vatandan perian edildii bir belediyeyi devraldk. Öz yönetim diyerek, ehri yaanmaz hale getiren belediye ile karlatk. nsanlar korkutarak, yldrarak sokaa döken ve terör örgütü adna eylem yaptran anlay ksa sürede yktk. HDPliler terör suçlarndan tutuklandnda Diyarbakrda kimse sokaa çkmamas çok önemli bir mesajdr. çünkü Diyarbakrllar devletle el ele verip korkuyu yendi. Bu bir dönüm noktasdr. Halk artk terör örgütleri ile kol kola girenlere itibar etmiyor. Yllardr hizmet verilmeyen ve yaanmaz hale getirilen Diyarbakr ina ve ihya edeceiz. Ulam sorununu çözmek için ehri hafif rayl sistemle donatacaz. Hedefimiz huzurlu, gelimi bir kent.

Ana Sayfaya Git