2 bini aştı!

SURİYE'nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik 40 gündür yürütülen 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 83'e yükseldi.

Haberler 28.02.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan, Türkiyenin snr hatt ile bölgedeki güvenlik ve istikrarn salanmas, bölge halknn teröristlerin bask ve zulmünden kurtarlmas amacyla Suriyenin kuzeybatsnda bulunan Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPGli ve DEAl teröristlere yönelik 20 Ocakta balatlan Zeytin Dal Harektnda 39uncu güne girildi.

Teröristlere ait hedeflerin kara ve hava operasyonlaryla imha edilerek sürdürülen harekatn son durumuna ilikin Genelkurmay Bakanl tarafndan bilgilendirme yapld. Bilgilendirmede 24ü son 24 saatlik süreçte olmak üzere harektn balangcndan bu yana 2 bin 83 teröristin etkisiz hale getirildii açkland.

HHDAN SVLLERE NSAN YARDIM

HH nsani Yardm Vakf, Zeytin Dal Harektyla terör örgütlerinden temizlenen Suriyenin Afrin kentine bal Mersava köyündeki ailelere insani yardmda bulundu. eran beldesine bal Mersava köyüne giden HH ekipleri, ulatklar Suriyelilere, içerisinde ekmek, su, konserve, temizlik malzemeleri ile çocuk mamas ve bezleri bulunan kolilerden verdi.

HH nsani Yardm Vakf Kilis Koordinatörlüü görevlisi Yakup Alaca, Kurtarlan köyde birçok sivilin olduunu örendik. Birkaç gündür ekmek ve gda sknts yaadklarn belirttiler. Biz de bu dorultuda ekiplerimizle beraber sivillere gda ve acil yardm desteinde bulunduk dedi.

KLSE ASKER SEVKYAT

Kilisteki snr birliklerine, topçu bataryas ile mühimmat sevkiyat yapld. Türkiyenin çeitli illerinden getirilen zrhl araçlar, güvenlik önlemleri alnarak, snr hattndaki karakollara gönderildi.

Ana Sayfaya Git