2 Dakikayla Kurtuldular

Kilis'te teröristlerin ateşlediği roketin isabet ettiği ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği tarihi Çalık Camisi'nde akşam namazı ezandan sonra beklenmesi gereken süreden 2 dakika önce kılınınca daha fazla can kaybı yaşanmadığı ortaya çıktı.

Haberler 27.01.2018 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnn, imamlara Ezanlardan sonra cemaatin toplanmas için 5 dakika bekleyin tavsiyesinde bulunduu belirtilirken, tarihi çalk Camisinde ezandan sonra 5 yerine 3 dakika beklenip namazn 2 dakika erken klnd ifade edildi. Akam farz ve sünnetinin klnmasnn ardndan 30 kiilik cemaat evlerine dönerken, imam brahim Halil Aabayram ve müezzinin de aralarnda bulunduu 9 kii, tespih çekmek için camide kald. Patlamada kendisi de yaralanan ve taburcu edilen cami imam Halil Aabayram, tespih çektikleri srada patlama olduunu belirterek, Namaza erken baladk, erken bitirdik. Biz kalan cemaatle tespih çekiyorduk. Bu srada büyük bir gürültü oldu, toz bulutu olutu. Bir an nefes alamadmz hissettik. Ondan sonra da kendimize geldik. Patlama olduunu anladk ve darya çktk dedi.

Basn Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca da Kilis l Müftüsü Mahmut Karatepe ile birlikte hasar gören ve ibadete kapatlan tarihi çalk Camisinde incelemelerde bulundu. Mehmet Akarca da Zeytin Dal Harekatyla terörün kökünün kazyacan ifade etti.

SINIRA DEV TÜRK BAYRAI

Türk Silahl Kuvvetlerinin Afrine yönelik balatt Zeytin Dal Harekat devam ederken, Hatayn Hassa ilçesine bal snr mahallelerindeki vatandalar da askerlerin moralini yükseltmek için çeitli çalmalar yapyor. Bu kapsamda Suriye snrnda yer alan Mazmanl Mahallesi halk, dev Türk bayran Suriye snrna dikti. makinesi ve Mazmanl Mahallesi sakinlerinin yardmyla dikilen Türk bayra snrda dalgalanmaya balad. Bu arada bayrak direi olarak mahallede yer alan uzun bir aacn kullanld görüldü.

ADANADA AFRN HASSASYETYLE KONSER PTAL ETT

Adana Büyükehir Belediye Bakan Hüseyin Sözlü, Büyükehir Belediyesi personellerine yönelik bugün gerçekletirilecek olan Ziynet Sali konseri ve personel yemeini Afrinde ehit verilmesi hassasiyetiyle iptal etti.

Ana Sayfaya Git