2. Hicret mi bekleniyor?

Bağlar'da "facia geliyorum" diyen, 140 kişinin yaşadığı bina çökmek üzere. Yetkililerin önlem alması istenirken, İMO "Can ve mal güvenliğinin hiçe sayıldığını" söyledi.

Haberler 27.02.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik l Müdürlüünce ar hasarl raporu verilip, Balar Belediyesi tarafndan girilmesinin tehlikeli ve yasak olduu yönünde tabela aslan Merkez Balar ilçesi 5 Nisan mahallesindeki 7 katl apartmanda yaayanlar zor günler geçiriyor. Baz ev sahipleri yaknlarnn yanna giderken, birçok aile ise gidecek yerleri olmad için apartman terk etmiyor. MO Ebakan Nihat Noyan, yetkililere önlem alma çarsnda bulundu.

çevre ve ehircilik l Müdürlüü tarafndan merkez Balar ilçesi 5 Nisan Mahallesi 691 nolu Sokakta bulunan 7 katl Dilan Apartman için 22 ubatta binann ar hasarl, can ve mal güvenliini tehdit ettii yönünde rapor hazrland. Bunun üzerine Balar Belediyesi tarafndan bina giriine tabela aslp, apartmana giriin tehlikeli ve yasak olduu duyuruldu. Binann Bodrum katnn orta bölümündeki kolonlarda hasar meydana geldii, mevcut yükü karlayamamasndan dolay bir kolonun betonunda ezilme, üç kolonda da çatlaklar tespit edildii belirtildi.

BU KIIN NEREYE GDECEZ

Bu tehlikeye kar, 35 daireli apartmanda oturan birçok aile, gidecek yerleri olmadn gerekçe gösterip, binay terk etmedi. Apartmann 5inci katnda oturan Mehmet Koan, hasarn daha önce Balar ilçesinde binaya yakn yerlerde meydana gelen patlamalardan kaynaklandn tahmin ettiklerini belirterek, Bu kn biz nereye gideceiz. mkanmz yok dedi.

Apartman sakinlerinden Ahmet Güner ise kinci katta oturuyorum. Daha önce iki ayr patlama oldu. Bodrum katmz kapalyd. Koku yapnca içeri girdik. Baktk ki kolonlar öyle. Gidecek bir yerimiz de yok diye konutu.

BNANIN ACL BOALTILMASI GEREKYOR

naat Mühendisleri Odas Diyarbakr ubesi Bakan Nihat Noyan da konuyla ilgili açklama yaparak, Yaptmz ön inceleme sonucunda yapnn tama gücünü yitirdii tarafmzca deerlendirilmitir. Bundan dolay binann acilen boaltlmas ve çevre güvenliinin alnmas gerekmektedir ifadelerini kulland. Noyan, çökme ile burun buruna olan binaya ilikin herhangi bir güvenlik önleminin alnmadna dikkat çekti.

çEVRE GÜVENL ALINMALI

Yapnn mevcut haliyle can ve mal güvenliini tehdit ettiini vurgulayan Noyan, bundan dolay yapnn acilen boaltlmas ve çevre güvenliinin alnmas gerektiini söyledi. ve çevre güvenliinin alnmas gerektiine dikkat çekti. stanbul Kartal lçesinde yaanan faciann tekrarlanmamas için ilgilileri görevlerini yapmaya davet eden Noyan, TMMOB naat Mühendisleri Odas olarak bu iin takipçisi olacamz belirtiyoruz dedi.

MAR AFFI YIKIMLARA YOL AçACAK

mar Affna da deinen Noyan, salkl kentlemenin ve güvenli yaplamann birinci derecede sorumlusu olan iktidarn, mülkiyet, yap grubu ve yap snf gibi idari ve teknik konular mal sahibinin beyanna balayan tasar ile bilimi, teknii ve uygulayclar olan mühendis, mimar ve ehir planlama mesleklerini ilevsiz kldna iaret etti. mar Affnn yurttalarn can ve mal güvenliini yok saydn ve beraberinde ciddi riskler tadn ifade eden Noyan, affn uzun sürede ykmlara yol açacana dikkat çekti.

TEHLKENN FARKINDA DEL

MO Yönetim Kurulu Üyesi Sevdet Acar ise söz konusu bina sakinlerinin tehlikenin farknda olmadn söyleyerek, binada kalmaya devam ettiklerini aktard. Binada kalan yurttalarn maddi durumlarnn iyi olmadn, baka bir eve yerleme konusunda çaresiz olduklarn vurgulayan Acar, binann herhangi bir felakete yol açmadan yetkililerin görevlerini yerine getirmelerini talep etti.

Baz apartman sakinleri, tayabilecekleri eyay alarak yaknlarnn yanna giderken, dierleri ise evlerinde yaamay sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git