2 parmağını kaybetti!

Önceki gün sur'da meydana gelen patlamada ağır yaralanan 13 yaşındaki M.İ. 2 parmağını kaybetti.

Haberler 06.12.2016 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde kurcaladklar el yapm patlaycnn infilak etmesi sonucu yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesinde tedavisi süren 13 yandaki çocuun, 2 parman kaybettii, sol gözünde ise geçici görme kayb yaand örenildi.

Sur ilçesinde skenderpaa Mahallesi Büyükakar Sokak 1. çkmazda sokakta oynadklar srada bir cismi kurcalarken meydana gelen patlamada yaralanan iki çocuktan M.nin (13), kaldrld Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesindeki tedavisi sürüyor.

Yüzünde yank oluan çocuun patlama sonucu 2 parman kaybettii, sol gözünde ise geçici görme kayb yaand belirtildi.

ki parman kaybetti

çocuun babas Ali , olunun yaralanmasna neden olaya tepki gösterdi.

Olunun arkadalaryla sokakta oyun oynad srada patlamann yaandn kaydeden Ali , patlama sonucu olunun 2 parman kaybettiini, yüzünde yank olutuunu ve sol gözünde geçici görme kayb yaandn söyledi.

Oluyla olayla ilgili görüemediini ancak çevresindeki arkadalarnn olay anlattn belirten Ali , öyle devam etti:

Olum sokakta oynad srada yanna tanmadklar 2 kii gelmi. ki yetikin kiinin ellerinde poet varm. Az kapal poeti sokakta oynayan oluma ve arkadana veriyorlar. Poeti açtklarnda içinde bir toz yükselmi. Olumun arkadann elinde çakmak varm. çakma yaknca bomba çocuumun elinde patlam.

- Bunu kim yapmsa sonuna kadar davac olacam

naat ilerinde çaltn anlatan Ali , einin 10 yl önce vefat ettiini, bu nedenle çocuunu annesiz büyüttüünü bildirdi.

Bunu kim yapmsa sonuna kadar davac olacam, peini brakmayacam. Ben çocuumu annesiz büyüttüm. diyen Ali , bu acya tahammül edemediklerini dile getirdi.

Bu arada, patlamada yaralanan 11 yandaki .Ann ise kaldrld Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde tedavisinin ardndan taburcu edildii örenildi.

Diyarbakrn Sur ilçesi skenderpaa Mahallesi Büyükakar Sokak 1. çkmazda M. ile .A. sokakta bir cismi kurcalarken patlama meydana gelmi, patlamada 2 çocuk da yaralanmt. Polis ekiplerinin yapt incelemede patlaycnn boru tipinde olduu ve olay yerinde bir eldiven bulunduu örenilmiti.

Ana Sayfaya Git