20 sığınak 1.5 ton esrar

"Kıran-5" operasyonunda 20 sığınak imha edildi, 1 ton 615 kilogram esrar ele geçirildi.

Haberler 12.11.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr, Bingöl ve Mu krsalnda 179 timin katlmyla gerçekletirilen ve Jandarma Asayi Bölge Komutan Mustafa Baolun yönettii Kran-5 operasyonunda ortaya çkarlan biri 5 katl 20 snak ile 5 el yapm patlayc imha edildi, arazide çallar arasna gizlenmi çuvallar ve topraa gömülü 1 ton 615 kilogram esrar ele geçirildi.

KIRAN 5 OPERASYONU

Diyarbakr, Mu ve Bingöl l Jandarma Komutanlklarnca, bölücü terör örgütü mensuplarn etkisiz hale getirmek, kullandklar snak ve barnaklar tespit etmek, teröristlerle yasa d uyuturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasndaki balanty ortaya çkarmak amacyla Diyarbakr, Mu ve Bingöl illeri arasnda kalan dalk ve krsal alanda 8 Kasm 2019 Cuma günü balatlan Kran-5 müterek operasyonu devam ediyor.

Operasyonun düzenlendii bölgede güvenlik güçlerince 11 Kasm günü yaplan aramalarda PKKl teröristlerce kullanlan 1i 5 katl, 1i 2 odal tek girili 2 havalandrma delii bulunan toplam 20 adet k sna tespit edildi. Tespit edilen snaklar, güvenlik önlemlerinin ardndan kullanlamaz hale getirildi.

ORTAYA çIKARILAN SIINAKLAR

Snaklarn bölgesinde yaplan arama faaliyetlerinde ise Kalanikof piyade tüfei, güvenlik güçlerinin geçi güzergahndaki iki aaç arasna ip ile tuzaklanm 5 el yapm patlayc düzenei, 156 fiek, 5 arjör, gece görü dürbünü, 250 kilo amonyum nitrat, uzaktan komutal el yapm patlayc düzeneinde kullanlan radyo frekans komutal anahtar sistemi, 2 el yapm patlaycda kullanlmak üzere hazrlanm basma düzenei, pil bloundan oluturulmu tetikleyici düzenek, el yapm patlaycda kullanlan gübre öütme 2 makine, jeneratör, 4 akü, 360 pil, anemometer rüzgar ölçer cihaz, arj adaptörü, 280 metre elektrik kablosu, el dürbünü, el feneri, 20 litre mazot, 20 litre motor ya, 1 ton gda malzemesi, lokal anestezide kullanlan 750 paket tbbi malzeme, çok sayda giyim malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi. Ele geçen delil niteliine malzemelere el konulup, dier malzemeler imha edildi.

1 TON 615 KLO ESRAR ELE GEçRLD

Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamnda ise arazide çallar arasna gizlenmi çuvallar ve topraa gömülü jelikan bidonlar içerisinde iki farkl bölgede, 1 ton 615,45 kg esrar ele geçirildi.

Diyarbakr Valiliinden operasyonla ilgili yaplan açklamada, Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas ve terörle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir denildi.

BATMAN BÖLGESNDEK OPERASYOR

Öte yandan, Batmann Hasankeyf ilçesindeki bir maarada, PKKl teröristlerce tuzaklanm roketatar mühimmat bulundu.

Batman Valiliinden yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanl ekiplerince ehit Uzman Jandarma Kdemli çavu Bülent Doan Operasyonu kapsamnda Mava bölgesindeki 4 maaraya operasyon düzenledi.

Batman Valisi Hulusi ahinin Karaka Üs Bölgesinden takip ettii operasyonda, maaraya tuzaklanm roketatar mühimmat ile patlayc yapmnda kullanlmak üzere hazrlanm 20 kilogram amonyum nitrat ile bol miktarda yaam malzemesi ele geçirildi.

Bölgede operasyon sürüyor.

Ana Sayfaya Git