20 yaş altına sokak yasağı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 yaş altındakilerin sokağa çıkmasının ve 30 büyük şehire giriş-çıkışların yasaklandığını açıkladı.

Haberler 04.04.2020 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Coronavirus tedbirleri kapsamnda önemli açklamalarda bulunan Cumhurbakan Erdoan, 30 büyük ehir ve Zonguldaka giri çklarn yasaklandn, 20 ya altndakilere de sokaa çkma yasa getirildiini açklad. Cumhurbakan Erdoan öyle konutu: Türkiyedeki Covid-19 hastalarnn veya bunlara hastal bulatranlarn önemli bölgelerinde Avrupa, ABD seyahati olmas düündürücüdür. Hastaln tehisinde ve vaka says arttktan sonra da tedavisinde yetersiz kaldklar çok açktr. Türkiye en bandan itibaren tüm tedbirleri alarak hastaln ülkemize giriini geciktirmitir. Ülke genelinde vaka tespitini ve tedavisini oldukça baarl ekilde yürüttük. dedi.

Dünyay kasp kavuran salgnla mücadelede Türkiyenin iyi bir noktada olduunu söyleyen Erdoan, Ülkemizde 20 bin 921 hasta, 425 ölüm nüfus ve salgn tehdidi bakmndan mukayese edilebileceimiz ülkelerin tamamndan iyi bir yerdedir. ifadelerini kulland.

30 büyük ehir ve akcier hastal fazla görünen ehirlerimize araç giriini kapatyoruz

Bilim Kurulu tarafndan tedbirler belirlenerek tavsiye olarak hükümete iletildiini belirten Cumhurbakan Erdoan, Milletimizden beklentimiz her bireyin kendi karantinasn kendi uygulamasdr. Genel olarak halkmzn kurallara uygulamas konusunda hassasiyet gösterdiini biliyor ve herkese ükranlarm sunuyorum. Sayca az da olsa sosyal izolasyon, sosyal mesafe, temizlik gibi genel kurallara uymayanlar görüyoruz. Gönüllü olarak uygulanmas gereken kurallar aamal bir ekilde zorunlu hale dönütürmemiz gerekiyor. Bu gece yars itibaryla yeni attmz admlara yenilerini ekliyoruz. Bu gece itibaryla ülkemizin 30 büyük ehir ve akcier hastal fazla görünen ehirlerimize araç giriini kapatyoruz. Lojistik araçlar dnda giri çk yaplamayacaktr. eklinde konutu.

Sokaa çkma kstlamasn 20 ya alt için de getiriyoruz

20 ya alt için sokaa çkma yasann alndn duyuran Cumhurbakan Erdoan, Uluslararas yük tamacl yapan araçlarn bu ehirlerden transit geçilerine devam edecektir. l pandemik kurullar bu tedbirleri daha da geniletebilecektir. lk etapta araç giri çk yasan 15 gün süreyle uygulayacaz, gerektiinde süreyi uzatacaz.

Sokaa çkma kstlamasn 20 ya alt için de getiriyoruz. Gece yarsndan itibaren gençler de 65 ya üstü gibi sokaa çkmayacaklardr. Darya çkmak zorunda kalan vatandalarmz için de yarndan(bugünden) itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanlarn toplu ekilde bulunduu tüm alanlarda herkesin maske takmas zorunlu olacaktr. nsanlarn toplu olarak çalmaya devam ettii iyerlerinde benzer tedbirler alnacaktr. dedi.

Cumhurbakan Erdoan, ehirlerimizde tamamnda insan hareketliliini azaltmak için gereken ilave tedbirler yarndan itibaren il pandemi ve il hfzçssha kurulundan alnp uygulanabilecektir. Sokaklar dahil tüm kamuya açk mekanlarda kalabalk oluturulacak ekilde asla bir arada bulunulmayacaktr. kazlara uymayarak aksi yönde davranlar sergilemekte srar edenlere adli ve cezai ilemler uygulanacaktr. eklinde konutu.

1 milyar 61 milyon TL yardm topland

Dayanma Kampanyas ile toplanan rakam da açklayan Cumhurbakan Erdoan, Milletimize güveniyorum. Kampanyann üçüncü gününde SMS hariç yaklak 304 bin kii ve kuruluumuz 1 milyar 61 milyonluk yardm yaparak kardeliimizin gücünü göstermitir. Yardm kampanyamza katlarak dayanmay ortaya koyan tüm vatandalarmza ve kurumlarmza teekkürlerimi sunuyorum. Kurtulu Sava balarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk Tekalifi Milliye diye 10 maddelik emir yaynlamtr. Burada savata ihtiyaç duyulan hemen her malzemenin belirli bir oran talep edilmitir. Milletimiz bu dayanma çarsna gönüllülükle itirak ederek kendisinin ve evlatlarnn gelecei için varn younu vermekten çekinmemitir. dedi.

Okmeydan Eitim Aratrma Hastanesine Coronavirusten hayatn kaybeden Prof. Dr. Cemil Taçolunun adnn verileceini belirten Cumhurbakan Erdoan, Salgn sürecinde en büyük yükü omuzlayan salk çalanlarmza ayrca teekkür etmek istiyorum. Doktorundan hemiresine, temizlik görevlisine kadar tüm salk çalanlarmza gösterdii fedakarl milletimiz unutmayacaktr. Prof. Dr. Cemil Taçolu hocamzn adn Okmeydan Eitim Aratrma Hastanemize verileceini ve bir ehir hastanesi olarak anlacaktr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git