200 kadın meslek sahibi oldu

Düşten Gülüşe Mutlu Bir Hayata İlk Adım projesi tamamlandı. 12 bin kadının yararlandığı projeden 200 kadın meslek sahibi oldu, 400 kadına da girişimcilik kursu verildi.

Haberler 28.10.2017 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mesleki Eitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakf (MEKSA) tarafndan Avrupa Birliine sunulan ve kabul edilen Düten Gülüe Mutlu Bir Hayata lk Adm projesi sona erdi. Yaklak 12 bin kadnn yararland projede 200 kadn meslek sahibi oldu, 400 kadna da giriimcilik kursu verildi.

MESLEK SAHB OLDULAR

MEKSA tarafndan hazrlanan ve Avrupa Birlii tarafndan kabul edilen Düten Gülüe Mutlu Bir Hayata lk Adm projesinin kapan program düzenlendi. 2014 ylnda hazrlanp ABye sunulan ve 2017nin Mart aynda balayan proje bugün itibari ile son buldu. Proje kapsamnda 12 bin kadna ulalarak 200 kadna da meslek öretildi. Proje ile ilgili bilgi veren MEKSA Bakan Sertaç Ik, projenin 1 yllk olduunu söyledi. çok kapsaml bir proje oluturmaya çaltklarn kaydeden Ik, Kadnlara yönelik çalmay gerçekletirirken kadnlarn hem mesleki eitimlerini hem mesleki eitimlerinin ardndan i kurma aamalarn hatta mesleki eitimleri srasnda sosyallemelerini salamak amacyla çeitli aktivitelerini gerçekletirdik. Bunun dnda mesleki eitime gelirken çocuklar ne yapacaklar sorusunu bulmaya çaltk, bunun için bir kre oluturduk. Eitimlerden sonra nasl i bulabilirler ksmn kariyer merkezi ksm ile çözmeye çaltk. Herhangi bir maduriyet yayorlarsa Denetimli Serbestlik bünyesinde madur destek bürosu oluturduk, oraya gidip istedikleri kuruma yönlendirilmelerini salamaya çaltk dedi.

Mesleki eitimlerden 200 kadna hizmet verdiklerini, 400 kadna da giriimcilik eitimi verdiklerini dile getiren Ik, konumasn öyle sürdürdü:

GRMC OLACAKLAR

Sosyal, kültürel aktiviteler bitti ama aslnda tüm yaptmz çalmalar bütün sorunu çözmek için sadece katk salayacak. Amacmz Diyarbakr geneline yaymak. Eer genele yayp bir model oluturabilirsek bu modeli Türkiye genelinde uygulama ansna sahip olacaz. Bunun için de bu tür projelerin devam etmesi gerekiyor. Bu AB ile Türkiye Cumhuriyetinin ortak katks ile yürütülen bir projeydi ama bizim devletimiz de artk kendi bana bu tür projeleri destekleyebilecek güçte ve kendi kaynaklar ile destekleri ile özellikle STK ve kamu ibirliiyle bu tip projelerin gelitirilmesi gerekiyor. Gelitirilen her proje daha fazla insana, daha fazla çocua dokunmamz anlamna geliyor. Burada bizim hedef grubumuz kadnlard ama baka zaman engelliler olabilir, mültecilerle ilgili çalma yapabiliriz yine çocuklarla ilgili çok youn çalma yapabiliriz, Romanlarla ilgili çalma yapabiliriz. Toplumun her kesimine dezavantajl grubuna dokunmak gerektiini düünüyorum.

Konumalarn ardndan giriimcilik kursunu baar ile geçen kursiyerlere sertifikalar verildi. Ardndan kadnlarn bir ylda ürettikleri ürünlerin sergisi yapld.

Ana Sayfaya Git