200 trafonun etkilendiği patlama sonrası 24 saatte normale dönüldü

Diyarbakır’da Cuma günü sabah saatlerinde yaşanan patlamanın, kentin en kalabalık nüfusunu barındıran 3 mahalle ile 2 bulvardaki enerji altyapısını çökerttiği belirlendi.

Haberler 08.11.2016 - 08:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz Cuma günü Diyarbakrn merkez Balar ilçesinde çevik Kuvvet ube Müdürlüü olarak kullanlan eski emniyet müdürlüü ek hizmet binasna bomba yüklü araç ile düzenlenen saldrda 11 kii hayatn kaybetmi, 100ün üzerinde kii de yaralanmt. çevredeki tüm binalar adeta harabeye çeviren patlamada, eyh amil, Mevlana Halit, 5 Nisan mahalleleri ile Selahattin Eyyubi ve Medine Bulvarnn elektrik altyaps da ciddi biçimde zarar gördü.

200 TRAFO ZARAR GÖRDÜ

Bu mahallelere enerji salayan yüksek gerilim hatlar da patlamadan zarar görürken, Dicle Elektrik Datm ekiplerinin yapt ilk belirlemelere göre bahse konu mahalle ve bulvarlara enerji salayan 200 trafo devre d kald. Patlamann iddeti ile yüzlerce metre iletken kablo koparken, çok sayda aydnlatma lambas ve izolatör ise krld. Patlamann oldukça geni bir alanda enerji altyapsn etkilemesi üzerine Dicle Elektrik tarafndan hemen bir kriz masas oluturularak, arza onarm ekipleri belli bir plan çerçevesinde bu bölgeye yönlendirildi.

LK GÜN 185 TRAFO DET

Emniyet olay yeri inceleme ekiplerinin çalma yapmas nedeniyle Dicle Elektrik Datm arza onarm ekiplerinin patlamann yaand yerde çalma yapmasna ilk gün izin verilmedi. Bunun üzerine enerji irketine bal ekipler, çevre cadde ve sokaklarda bulunan hasarl trafolar onarmaya, kopan iletkenleri yenileyerek, aydnlatma lambalar ve izolatörleri deitirmeye balad. Akam saatlerine kadar 185 trafo ya deitirildi ya da onarldktan sonra, patlamadan etkilenen yerlerin büyük bir ksmna yeniden elektrik verildi.

ENERJSZ YER KALMADI

Olay yeri inceleme ekiplerinin geç saatlere kadar süren çalmasnn sona ermesinin ardndan patlamann yaand yere de giren Dicle Elektrik Datm ekipleri, geceyi karanlkta geçiren eyh amil, Mevlana Halit, 5 Nisan mahallelerine bal baz sokaklara da ksa sürede enerji verdi. Patlama sonras karanlkta kalan ve Dicle Elektrik Datm ekiplerinin yapt çalmalar sonunda ksa sürede yeniden elektrie kavuan vatandalar ise enerji irketine özverili çalmalarndan dolay teekkür etti.

Ana Sayfaya Git