2002 yılını herkes görecek

Bakan Soylu: "Yurt içindeki terörist sayısı 486'ya kadar düştü"

Haberler 11.05.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, terörle mücadelenin baarl bir ekilde devam ettiini belirterek, yurt içindeki terörist saysnn 486ya kadar dütüünü söyledi.

Bakan Soylu, Bitlis l Jandarma Komutanlna bal Tatvandaki Özel Harekat Tabur Komutanln ziyaret etti.

Vali Oktay çaatay, l Jandarma Komutan Tugeneral Nail lbey, Bitlis Belediye Bakan Nasrullah Tanlay, Tatvan Kaymakam Mehmet Ali Özkan ve kurum amirleri tarafndan karlanan Soylu, askerleri selamlad.

Ardndan Askeri Spor Salonuna geçen Soylu, burada yapt konumada, terörle mücadelenin azim ve kararllkla devam edeceini anlatt.

Geçen hafta PKKl teröristlere yönelik operasyonda 2 kahraman askerin ehit dütüünü anmsatan Soylu, kahraman askerilerin ehit dütüü Sehi Ormanlarn teröristlere dar edeceklerini ve ehitlerin kann yerde brakmayacaklarn söyledi.

Kahraman güvenlik güçlerinin ülkenin birlik ve beraberlii için dalarda teröristleri korkuttuunu ifade eden Soylu, unlar kaydetti:

çou bitti az kald. Yurt içindeki terörist says 486ya kadar dütü. Allah nasip ederse bu yl stratejisini yeniden planladmz yeniden ortaya koyduumuz ve adm adm takip ettiimiz operasyon zincirimizle terör örgütüne 2020 ylnn nasl bir yl olduunu hep beraber göstereceiz. Hem Sehi Ormanlarn hem Hrsz çemesi dahil olmak üzere Ölekin olduu yerlerin tamamn onlara dar edeceksiniz. Sizin yeteneiniz, bilginiz cesaretiniz, kararllnz ve eitiminiz bunlarn üstesinden çok rahatlkla gelir.

Bu hafta sal, çaramba, perembe günleri arkadalarmz, Tunceli, Ar ve Adyamanda 9 teröristi birebir mücadele ile cehennemin dibine kadar gönderdi. Onun için siz bu memleketin bu konuda en iyi yetimi evlatlarsnz. diyen soylu, terörle mücadelede geçmi dönemlere oranla çok farkl bir noktada olduklarn vurgulad.

Soylu, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dünyadaki dengelerin deieceini belirterek, öyle devam etti:

Korona musibetinden sonra terörün tamamen yok edildii, bitirildii bir Türkiye ile hep beraber gelecek nesillere de bugünün Türkiyesine de frsat elinde bir ülke brakalm. Bu bizim elimizde. Bunu hep beraber salayabiliriz. Zaten ödleri patlyor, kaçmaktan yoruldular. Geçen yl ve ondan önceki sene elde ettiiniz baary kat be kat bu yl ortaya koyarak bu ii bitirelim. Hepinize inanyorum, hepinize güveniyorum. Bir ölür bin diriliriz. Bu memlekette bize kalan emanette budur. Allah sizden raz olsun. JÖHlerimiz, komandolarmz, kahramanlarmz, size milletimizin dualar var. Anneler, ablalar, kardeler, aabeyler, babalar, dedeler, amcalar hepsi sizlere dua ediyor. Allah ayanz tatan saknsn diye. Allah sizi bütün musibetlere kar muhafaza etsin diye, Bizim dualarmz da sizinle. Onlar size söylemek, sizler olmak, cesaretinizi cesaretimizle bütünletirmek için buraya geldim.

Askerlerle bir süre sohbet eden Bakan Soylu, ardndan Vali çaatay ve komutanlarla güvenlik toplantsna katld.

Bakan Soylu, daha sonra geçtiimiz gün çkan çatmada yaralanan Jandarma Uzman çavu Murat Aydn evinde ziyaret etti.

çileri Bakan Süleyman Soylu, Anneler Günü dolaysyla 102 yandaki Dilah Ürünü de evinde ziyaret ederek, gününü kutlayp, çeitli hediyeler verdi.

Ana Sayfaya Git