2019'da 42 PKK'lı terörist teslim oldu

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, insansız hava aracına (İHA) yeni yazılım geliştirdiklerini belirterek, teröristlerin dağlarda yürümesinin dahi mümkün olmayacağını söyledi. Soylu, "2019'da teslim olan PKK'lı terörist sayısı, 42. Bunların 27'sini ikna ederek, getirmişiz" dedi.

Haberler 04.03.2019 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Soylu, Ankarann Polatl ilçesinde, sivil toplum kurulularnn temsilcileri, muhtarlar ve oda bakanlaryla kahvaltda bir araya geldi. Programda konuan Bakan Soylu, seçime katlm oranlarnn her zaman yüzde 85 ile 95 arasnda olduunu belirtti. Soylu, sandn, tek ve en büyük güç olduunu vurgulad. 1960, 1971 ve 1980 darbelerini hatrlatan Soylu, Hem canlarmz gitti hem zamanmz gitti hem paramz gitti. 28 ubatn sadece kamu ve özel bankalara maliyeti, meclis aratrma raporuna göre 53,3 milyar dolard. Ülkeye toplam maliyeti 300- 400 milyar dolar olarak hesaplanyor. Gezi olaylar ayn ekilde. Ülkede faiz yüzde 3,5- 4 seviyelerine inmiti, 100 milyar dolarlk yatrm paketi açklamt. IMFye tüm borçlarmz ödemitik. 8 aac bahane ettiler, ortal yakp, yktlar. Almanyadan, Fransadan, Avrupann deiik kentlerinden güya aktivistler geldi. Sadece 8 tane aaç için mi geldiler? O gezi olaylarnn da ülkeye 160 ile 250 milyar dolar arasnda ekonomik maliyeti olduu hesaplanyor. 28 ubat dönemlerinde güya imam hatiplerin önünü kesmek istediler, katsaylarla oynayp öyle bir pranga getirdiler ki meslek liselerinin tamamna darbe vurdular. Bir dönem, eitimli ara eleman yetitiremedik. Sanayicilerimiz, sektör temsilcilerimiz çok iyi bilirler; eitimli kaynakç, tornac bulmak, elektrikçi bulmak sorun haline gelmiti. Sanayi odalar feryat etmeye balamlard. Bunlar bir parti kavgas olan iler deildir. Bunlar ülkenin tamamn ilgilendiren meselelerdir diye konutu.

HDP ETTR PKK

Darbecilerle ve terör örgütleriyle ilerinin olmayacan kaydeden Bakan Soylu, FETÖsü de DHKP-Csi de PKKs da bir terör örgütüdür. Bizim bunlarla da bunlar sevenle de iimiz olmaz diyemeyen anlay, artk bu ülkenin gündeminin dnda brakmak istiyoruz. HDP ile beraber olmayn, HDP eittir PKK. Zaten onlar da inkar etmiyorlar, diyoruz; anlatamyoruz. DHKP-C terör örgütüdür, onlarca terör eylemi var, yüzlerce cana kym, unlara moral vermeyin diyoruz, anlatamyoruz. Hapishanede ziyaretlerine gidiyorsunuz, Demirtaa özgürlük istiyorsunuz, bu yanl itir, siyasi partiler terör örgütleriyle yan yana gelmez diyoruz; zinhar, yine anlatamyoruz dedi.

ER TTFAKININ ASIL FONKSYONU, SIKIMI PKKYA TÜNEL AçMAK

Hayat boyunca siyasetin içinde olduunu belirten Bakan Soylu, çok deiik iler gördüünü dile getirerek, unlar söyledi:

Ama ben bu CHPnin HDP ile ve bu illegal yaplarla ne ii olduunu hala anlayabilmi deilim. Kendini cumhuriyetçi çizgide tarif eden bir siyasi partiyi getirip de FETÖ-PKK-DHKP-C çizgisine neden ve nasl yasladlar, bunu tabanlarna nasl anlattlar, anlayabilmi deilim. Saadet Partisine ne dediler de bu çorbann içine kattlar? Güya milliyetçi çizgide olduunu iddia eden Y Partiye ne fsldadlar da PKK ile yan yana getirdiler. Ben bunu anlayabiliyor deilim. 6- 7 yldr Türkiyenin bana bir çorap örmeye çalyorlar ve bugün içinde PKKnn da FETÖnün de olduu, bunlar koordine eden küresel güçlerin de olduu bir yapyla milletin karsna çkyorlar. Tayyip Erdoan kartl üzerinden buradaki tezgah yutturmaya, HDPyi ve PKKy gizlemeye çalyorlar. Esasen bugün bir yerel seçimle, kapana skan PKKya bir tünel açmaya çalyorlar. Kabul etsinler veya etmesinler, bugün er ittifaknn asl fonksiyonu, skm PKKya bir tünel açmaktr. Dertli olan PKKdr, dertli olan PKKya binlerce TIR silahla yaptrm yapandr. Dertli olan, PKK/PYDye istedii terör devletini kurduramayandr. Dertli olan Azeze girme, Afrine girme dedii Türkiyeye laf geçiremeyendir. Derdi olan uyuturucuyla terörle kora kor bir mücadele veren Türkiyeye bir türlü diz çöktüremeyendir.

2019DA TESLM OLAN PKKLI TERÖRST SAYISI 42

PKK ile mücadele konusuna deinen Bakan Soylu, eskiden örgüte yllk katlm rakamlarnn binlerle ifade edildiinin altn çizdi. Soylu, 2017 ve 2018 yllarnda toplam 294 kii PKKya katlm. Teslim olanlarn says ise 2017 ve 2018 yllarnda toplam 800 kii. Bu teslim olan 800 kiinin de 350 kiisini aileleriyle konuarak ikna yöntemiyle getirdik. 2019da teslim olan PKKl terörist says 42. Bunlarn 27sini ikna ederek getirmiiz. Ellerinde olan dahi koruyamyorlar, 700 kii kald da kadrolarnda. Bu hali salayan, verdiimiz mücadelenin büyüklüüdür. Biz terörle sadece kolluk mücadelesi veriyor deiliz, stratejiyi deitirdik. Terörizmle de mücadele ediyoruz. Terörü besleyen tüm unsurlarla mücadele ediyoruz dedi.

çileri Bakan Soylu, insansz hava aracna (HA) yazlm gelitirdiklerini belirterek, bundan sonra teröristlerin dalarda yürümesinin dahi mümkün olmayacan, kafalarn bile çkaramayacaklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git