2020 hac ziyareti olacak mı? Bu sene hacca gidilecek mi?

2020 hac ziyareti olacak mı? Binlerce kişini merakla beklediği hac ziyareti konusun gündemdeki yerini korumakta iken Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 hac ziyareti konusunda açıklama yaptı. Hac ziyareti konusunda gözler Suudi Arabistan dan gelecek haberlere çevrildi.

Haberler 11.06.2020 - 13:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2020 hac ziyareti olacak m? Binlerce kiini merakla bekledii hac ziyareti konusun gündemdeki yerini korumakta iken Diyanet leri Bakanl 2020 hac ziyareti konusunda açklama yapt. Hac ziyareti konusunda gözler Suudi Arabistan dan gelecek haberlere çevrildi.

Diyanet leri Bakanl Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Suudi Arabistan makamlarndan 2020 haccnn kriterleri, artlar, süresi, ya aral, salk durumlar, kotann deiip deimeyecei, azalp azalmayaca noktasnda tarafmza herhangi bir resmi açklama gelmemitir. dedi.

Bircan, Suudi Arabistann Kovid-19 salgn nedeniyle bu ylki hac ziyaretine yüzde 20 kontenjan snrlamas getirdiine ilikin basnda yer alan iddialara yönelik AA muhabirine açklamada bulundu.

slamn be artndan biri olan hac ibadetinin ümmet ve kardelik bilincini gelitirip pekitirdiini belirten Bircan, hac yapmak için bu yl 2 milyon 300 bin civarnda kiinin ön kayt yaptrdn söyledi.

Bircan, bu yl hacca gideceklerin belirlenmesi için 9 Ocakta kura çekiminin yapldn hatrlatarak, haccn meakkatli bir ibadet olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git