2021 ‘istiklal marşı yılı’ kabul edildi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un ilk imza sahibi olduğu AKP, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti'nin de imzasının yer aldığı önergeyle, 2021 yılının "İstiklal Marşı Yılı" olmasını içeren düzenleme TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Haberler 25.12.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Bakan Mustafa entopun ilk imza sahibi olduu AKP, CHP, HDP, MHP ve Y Partinin de imzasnn yer ald önergeyle, 2021 ylnn stiklal Mar Yl olmasn içeren düzenleme TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye çevre Ajansnn Kurulmas ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifinin görümeleri devam ederken, TBMM Bakan Mustafa entop ile AKP, CHP, HDP, MHP ve Y Parti ortak bir önerge sundu. Yaplan oylamada önerge kabul edildi. Buna göre, stiklal Marnn Kabul Edildii Günü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü Hakknda Kanuna geçici madde eklenmesini içeren düzenleme kanun teklifine eklendi.

2021 YILI STKLAL MARI YILI

Yaplan düzenlemeyle 2021 yl, stiklal Mar yl kabul edildi. 2021 yl boyunca bütün kamu kurum ve kurulular tarafndan stiklal Marnn anlamn ve Kurtulu Savann önemini anlatmak amacyla halkn ve sivil toplum kurulularnn katlmyla stiklal Marnn kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu anma etkinlikleri gerçekletirilecek.

Ana Sayfaya Git