21 magara imha edildi

Diyarbakır'ın Lice, Kulp ve Silvan ilçe kırsalında terör örgütü PKK'lıların kullandığı 7 kış sığınağı ile 14 mağara güvenlik güçlerince kullanılamaz hale getirildi.

Haberler 06.11.2019 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda düzenlenen operasyonda PKKllarn kulland belirlenen 21 maara ve snak imha edildi.

JANDARMA OPERASYONU

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanlnca, terör örgütü PKK mensuplarnn etkisiz hale getirilmesi, kullandklar snak ve barnaklarn tespit edilmesi, terör örgütü ile yasa d uyuturucu üretimi ve sat yapanlar arasndaki ban somut delillerle ortaya konulmas, operasyon bölgesinde saklanan uyuturucu ve bunlar gizleyenlerin bulunarak adalete teslim edilmesi amacyla Lice, Kulp ve Silvan ilçeleri arasnda kalan dalk ve krsal alanda 2 Kasmda balatlan, ehit Jandarma Uzman çavu Hatip çalar-03 Operasyonu baaryla tamamland.

21 MAARA MHA EDLD

Operasyonda, PKKllarca kullanld tespit edilen 7 k sna ve 14 doal maara kullanlamaz hale getirildi. Snakta bulunan amonyum nitrat ve eker karm ile hazrlanan el yapm patlayc düzenei, emniyetli ekilde imha edildi.

Snak ile aaçlk ve kayalk alanda ele geçirilen el bombas, 2 el yapm patlayc yapmnda kullanlan basma düzenei, 19 tüp, bir metre elektrik kablosu ile çok sayda giyim, yaam ve tbbi malzemelerden delil niteliinde olanlara el konuldu. Dier malzemeler ile el bombas yerinde imha edildi.

Ana Sayfaya Git