26 kişi anıldı

Mardin'in Midyat ilçesinde 24 yıl önce PKK'lılarca yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu hayatını kaybeden 26 kişi için anma töreni düzenlendi

Haberler 05.10.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Midyat ilçesi Kayalpnar Mahallesinde 24 yl önce PKKllarn yola tuzakladklar el yapm patlaycy infilak ettirmesi sonucu yaamn yitiren 26 kii, törenle anld.

Kaymakam Hüseyin Tekin, Kayalpnar Mahallesi lkokulu ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törende, 24 yl önce katledilenleri anmak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Birlik ve beraberliin önemine iaret eden Tekin, Bu ülkede Türk, Kürt, Arap, Süryani, Ezidi, Alevi, Sünni bir bütünüz, biriz, beraberiz. dedi.

Fetullahç Terör Örgütünün 15 Temmuzdaki darbe giriimine deinen Tekin, unlar kaydetti:

15 Temmuzda ülkemizi parçalamaya çalan farkl örgütlere nasl direneceimizi gösterdik. Bu millet tanklarn önüne yatt, vatan, toprak, namus ve bayrak için. Milletimize kastetmek isteyen bir terörist kalana kadar davamz devam edecek. Vatann, bayran, milletin davasn güdüyoruz. Hiçbir ekilde bu vatana kasteden kiilerden, örgütlerden korkumuz yok. Bundan 24 yl önce 26 ehit verdik. Bugün de olsa hepimiz bu göreve seve seve hazrz.

Saldrda babasn kaybeden Hasret Aktekin, olay tarihinde henüz 2 yanda olduunu belirterek, Babam kaybetmenin üzüntüsünü yllarca yaadm. 2 yandaki bir çocuk için bu öyle bir ac ki haykrsak da alasak da at yaksak da tarif edemeyiz. diye konutu.

Abdullah Arman, saldrda iki amcasn, amcalarnn 5 torununu ve yengesini kaybettiini anlatt.

O zaman ilkokula gittiini ancak saldry hatrladn ifade eden Arman, o günden bu yana yaadklar acnn dinmediini kaydetti.

Devletin desteini yanlarnda hissettiklerini dile getiren Arman, Allah devletimizden raz olsun. ifadesini kulland.

Konumalarn ardndan lçe Müftüsü Mehmet afi Bilik ve vaiz dris Yldrm tarafndan dualar okundu, hayatn kaybedenlerin kabirleri ziyaret edildi, törene katlanlara yemek verildi.

Törene, lçe Jandarma Komutan Yüzba Halil brahim çiftçi, lçe Emniyet Müdürü Temel Salman, kurum müdürleri, sivil toplum kurulularnn temsilcileri ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git