27 Mayıs mağduru tazminatını istedi!

27 Mayıs mağduru milletvekilinin mirasçısı gelini ve torunu zararlarının karşılanmasını istiyor Mirasçıların avukatı Erhan Demir "Darbeden sonra uğranılan onca mağduriyetin bu süreçte giderilmesi adına başvuru yolunun açılması memnuniyet verici. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz"

Haberler 03.04.2021 - 01:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yassada yarglamalarnda zarar gören Demokrat Parti (DP) 11. dönem milletvekili Ali Hamit Tigrelin mirasçs gelini ve torunu, 27 Mays 1960 Askeri Darbe Madurlarnn Zararlarnn Tazmini Amacyla Kurulan Komisyona bavuruda bulundu.

13 Ekim 2020de Cumhurbakan karar ile kurulan komisyona, 12 Haziran 1960ta kabul edilen yasa ile DP yöneticilerinin ve bunlarn suçlarna katlanlarn yarglanmas amacyla kurulan Yüksek Soruturma Kurulu ile Yüksek Adalet Divan tarafndan haklarnda soruturma ve kovuturma yürütülenlerin uradklar maddi ve manevi zararlarn karlanmas istemiyle, zarar görenler veya mirasçlar tarafndan yaplan bavurular sürüyor.

Bu kapsamda 25 Temmuz 1973te hayatn kaybeden dönemin 11. dönem milletvekili Ali Hamit Tigrelin, yasal mirasçlar olarak belirlenen gelini Sema ve torunu Can Tigrel de zararlarnn tazmini için avukatlar Erhan Demir araclyla komisyona iletilmek üzere Diyarbakr Valiliine bavuru yapt.

- Cumhurbakanmza teekkür ediyoruz

Avukat Demir, milletvekili Tigrelin 1960 darbesinde Adnan Menderes ve dier milletvekilleriyle yarglandn söyledi.

Tigrelin yaplan yarglama sonucu 4 yl 2 ay hapis cezasna çarptrldn ve büyük maduriyet yaatldn ifade eden Demir, ailenin zararlarnn karlanmas için mirasçlar adna komisyona bavuruda bulunduklarn belirtti.

Demir, Komisyon kararn bekliyoruz. 27 Mays 1960 Askeri Darbesinden sonra uranlan onca maduriyetin bu süreçte giderilmesi adna bavuru yolunun açlmas müvekkillerimiz ve bizim açmzdan memnuniyet verici. Cumhurbakanmza teekkür ediyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git