27 yıldır bacağında demir ve platinle yaşıyor

Bitlis'te 1991 yılında PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda ağır yaralanan emekli güvenlik korucusu Kamil Dugan, tedavi sırasında bacağına yerleştirilen demir ve platinle yaşamını sürdürüyor.

Haberler 12.08.2018 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Hizan ilçesinde 1991 ylnda gerçekletirilen terör saldrsnda ar yaralanan emekli güvenlik korucusu Kamil Dugan, tedavi srasnda bacana yerletirilen demir ve platinle 27 yldr yaamn sürdürüyor.

Yaklak 27 yl önce Hizan merkezden Sanl köyüne giderken PKKl teröristlerin Nazar Köprüsü yaknlarnda araçtan indirerek bir uzman çavu ve 7 güvenlik korucusunu ehit ettii terör saldrsnda ar yaralanan 75 yandaki Dugan, yaadklarn unutamyor.

Dugan, AA muhabirine yapt açklamada, vücuduna isabet eden mermiler sonucu yaklak 4,5 saat yerde kaldn, elleri bal olduu için hareket edemediini, daha sonra güvenlik güçlerinin bölgeye gelmesiyle hastaneye kaldrldn anlatt.

Tatvan Asker Hastanesindeki ilk müdahalenin ardndan önce Diyarbakra, ardndan da Gülhane Askeri Tp Akademisine (GATA) sevk edildiini belirten Dugan, öyle devam etti:

GATAya giderken ambulansn kaza yapmas sonucu bir gece Kayseri Asker Hastanesinde kaldm. Ertesi gün GATAya gittim ve beni tedavi altna aldlar. Bacam kötü durumdayd. Buradaki tedavilerin ardndan taburcu oldum. 32 kurun yedim. Bacamda, karnmda ve omuzumun her tarafnda kurun vard. Sa ayam sakat kald. Diz kapamda platin, bacamda ise demir var. Bunun için hala hastaneye gidiyorum.Devlet bana gazilik unvan verdi. Allah devletimizden raz olsun.

Dugan, vücudunda hala 27 yl önce gerçekletirilen terör saldrsnn izlerini tadn dile getirdi.

Teröristler yüzünden bacanda platin ve demirle yaamak zorunda kaldn belirten Dugan, unlar kaydetti:

Hayatm baston ve koltuk denekleri üzerinde gitmeye balad. Onlarn üzerinde gidip geliyorum. u an halen yaralarm devam ediyor. Aradan 27 geçmesine ramen halen iltihap tutuyor. Sürekli kontrole gidip gelmek zorunda kalyorum. Daha önce köylere arazilere giderdim. imdi Ancak evden çkp çarya gelebiliyorum. Onda da çok zorlanyorum. Ayamda demir dizimde de platin var. Özellikle oturup kalkmada çok zorlanyorum. Dizimi düz kramyorum. çarda ya da bir yerde oturduum zaman ancak yardmla kalkabiliyorum. Benim hayatm çok zorlatrd.

Ana Sayfaya Git