28 Şubat hafızası tahribat düzeneği

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır şube başkanlıkları, 28 Şubat darbe hafızası ile oluşturulan güvenlik soruşturmaları düzeneği nedeniyle birçok kişinin mağdur edilmeye devam ettiğini bildirdi.

Haberler 04.03.2019 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Memur Sendikalar Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Eitimciler Birlii Sendikas (Eitim-Bir-Sen) Diyarbakr ube bakanlklar, 28 ubat darbesiyle ilgili açklama yapt.

Sendika binasnda yaplan basn açklamasn, Memur-Sen ve Eitim-Bir-Sen Diyarbakr ube Bakan Yunus Memi okudu.

28 ubatn, kara zihinler tarafndan senaryo edildiini ve Bin yl yl sürecek. denilerek eyleme geçirildiini belirten Memi, bunun siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanlarda büyük kymlara neden olan bir süreç olduunu kaydetti.

Memi, Oligarik Bat zihinlerinin hakka kar sava açt 28 ubat postmodern darbesinin hedefi, bir milletin mayasnda sakl öz kimlii olan slami deerleri ve bu deerlere sahip çkan Müslümanl ilelebet bu topraklardan silmekti. Her türden hak ve özgürlüklerin kirli emeller uruna ayaklar altna alnd, srf namaz klyor ya da baörtüsü takyor diye milyonlarca insann hayatnn karartld, ayn zamanda Türkiyenin siyasi tarihine kara bir leke düüren bu sancl ve meum yllarn ortaya koyduu ibretlik olaylar, üzerinden bin yl geçse de unutulmayacaktr. dedi.

Güvenlik soruturmalar nedeniyle birçok kii madur ediliyor

Laiklik ve irtica tartmalar çerçevesinde ele alnan baörtüsü yasa nedeniyle birçok kamu görevlisi hakknda soruturma açldn, birçounun da iine son verildiini anlatan Memi, unlar söyledi:

Örencilerin baörtülü bir ekilde eitim almalarn engellemek adna ça d ikna odalar tesis edildi. Hukuksuz, kaba yöntemlerle ikna odalarnda insanlar özgür tercihlerinden vazgeçirilmeye, düünceleri deitirilmeye çalld. 1997-2001 yllar arasnda 11 bin öretmen istifa ederken, 3 bin 527 öretmenin görevine son verildi. Ayn dönemde klk kyafet ve filemeler nedeniyle 11 bin 890 öretmen disiplin cezas alrken, 33 bin 271 öretmen disiplin soruturmasna tabi tutuldu. Bu süreçte sadece Milli Eitim Bakanlnda 4 bin 625 personel filendi. Dier kurumlarda da binlerce kii ayn nedenlerle madur edildi. Bugün gelinen noktada, 28 ubat darbe hafzas ile oluturulan güvenlik soruturmalar düzeneinden ötürü birçok kii madur edilmeye devam etmektedir.

Zindanlarda FETÖ yargsnn madur ettii yüzlerce insan var

Cezaevlerinde yüzlerce FETÖ yargs madurunun olduuna vurgu yapan Memi, Ayrca, üzerinden 22 yl geçse de 28 ubat zulmünün devam ettii, zindanlarda yüzlerce FETÖ yargsnn madur ettii insanlarn olduu gerçeinin kamuoyu tarafndan bilinmesi gerekmektedir. 28 ubatn hizaya koyduu düzlemde palazlanan paralel yargnn kararlaryla hapsedilen her çevreden mazlumun çilesinin bitmesi; brifingli ve paralel yargnn içtihatlaryla mahkm edilen masumlara dönük yarg zulümlerinin artk son bulmas gerekmektedir. ifadelerini kulland.

Vicdan sahibi kesimleri Sisiye kar harekete geçmeye davet ediyoruz

Memi, 28 ubata benzer zamanlarn yaand Msrda zulüm ve basklara kalan halkn acsn derinden hissettiklerini bildirerek, Son yaanan elim hadiseyle rahmeti rahmana kavuan 9 ehidin ahsnda bütün ehitleri rahmetle anyoruz. Mazlum ve mustazaf Msr halknn yannda olduumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Ne var ki Batnn ikiyüzlü politikalarnn ve maskeli teekküllerinin desteiyle meru Mursi yönetimini deviren zalim ve gasp Sisi iktidarnn kymlar, her geçen gün artarak devam etmektedir. Muhakkak ki Msrda yaananlar küresel er odaklarnn slam ümmetini ne denli büyük bir kuatma altna aldn göstermesi açsndan ibret vericidir. Siyonizmin ve emperyalist ABDnin slam corafyasndaki kukla rejimlerinin, her gün yeni bir cinayet, yeni bir katliamla körpecik bedenleri hedef ald olaylar karsnda dünyadan gelen tepkiler ise çok clz kalmaktadr. Firavunun Hazreti Musann kavmine yaptklarnn bir benzerini binlerce yl sonra Msrda masum Müslüman kardelerimize reva gören zalim Sisiye kar vicdan sahibi bütün kesimleri harekete geçmeye, bilhassa slam ülkelerinin devlet bakanlarn ve idarecilerini güç birlii yapmaya ve zalim Sisi uann zulmünü durdurmaya davet ediyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git