28 hedef vuruldu

Irak'ın kuzeyindeki Asos bölgesinde teröristlerin kullandığı 28 hedef hava harekatıyla imha edildi

Haberler 25.08.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakanl, Irakn kuzeyindeki Asos bölgesinde teröristler tarafndan barnak, snak, mühimmat deposu ve sözde karargah olarak kullanlan 28 hedefin hava harekatyla imha edildiini bildirdi.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, Türk Silahl Kuvvetlerinin bölücü terör örgütüne kar etkin ve kapsaml terörle mücadele harekat kararllkla sürüyor.

Bu kapsamda, Milli stihbarat Tekilat ile koordineli yürütülen çalmalarda, 200 kilometre derinlikte Irakn kuzeyinde yer alan Asos bölgesinde baz yerlerin teröristler tarafndan kullanld tespit edildi.

20 UçAK KALKTI

Hedeflere yönelik 20den fazla uçan katlmyla düzenlenen hava harekat sonucu, teröristlere ait barnak, snak ve mühimmat depolar, sözde karargah yerleri ile maaralardan oluan 28 hedef imha edildi.

Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanlan hava harekatyla terör örgütünün bölgedeki varlna ar darbe vuruldu.

Açklamada, Asil milletimizin barndan çkan Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan ülkemizin ve milletimizin güvenlii için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edilecektir. ifadesine yer verildi.

AKAR KOORDNE ETT

Milli Savunma Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Bakan Akara, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Musa Avsever, Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal elik etti.

Akarn, terör hedeflerine yönelik talimatlar verdii operasyonda, uçaklar hedefleri tam isabetle vurarak, emniyetli ekilde üslerine döndü.

Öte yandan Bakanlk, terör hedeflerinin vurulduu anlarn görüntülerini de paylat.

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ile Milli stihbarat Tekilat (MT) koordinesinde gerçekletirilen çalma sonucu, Irakn kuzeyindeki Asos bölgesinde tespit edilen 28 terör hedefi, sabah saatlerinde düzenlenen ve 20den fazla uçan katld hava harekatyla imha edilmi, terör örgütü PKKya ar darbe indirilmiti.

Ana Sayfaya Git