3 alan sorumlusu öldürüldü

PKK’ya yönelik Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe Kilit harekâtında Zap’ın Karadağ bölgesinde biri gri listede yer alan 4’ü kadın 8 örgüt üyesi öldürüldü. PKK’lılardan üçünün sözde alan sorumlusu olduğu belirlendi.

Haberler 25.05.2022 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKllarn snrdan szmalarn önlemek amacyla 17 Nisanda balatlan Pençe Kilit operasyonu devam ediyor. Zapn Karada bölgesinde, Mehmetçiin konumland geçici üs bölgesine saldr hazrl içinde olduklar tespit edilen 8 kiilik terörist gruba yönelik nokta hava harekt gerçekletirildi.

HA ve SHAlarn görüntü almasn önlemek için termal emsiye açarak arazide ilerleyen ve arazi yapsyla uyumlu kamuflajl kyafetlerle güvenlik güçlerine saldr hazrlnda olan teröristler tespit edildi.

Teröristlerin bulunduklar noktaya Atak taarruz helikopterleri ve SHAyla gerçekletirilen operasyonda, aralarnda Zapn Karada alan sorumlusu olan ve çileri Bakanlnn en çok aranan teröristler listesinin 500 bin lira ödüllü gri kategorisinde yer alan Faysal Ylmaz ile sözde kadn yaplanmas sorumlular Zozan Erenç, eyma Sancar ile bölge mayncs olduu tespit edilen Emrah Sezgin, Suriye uyruklu suikastç Simav Hasan, Naile Mezeh, Evin eyho, Bekri Dervi silah ve mühimmatlaryla ölü ele geçirildi.

Gri listedeki terörist Faysal Ylmazn üzerinde ele geçen dijital materyallerin incelenmesinde, bölgede konumlanan güvenlik güçlerine kar silahl saldr düzenlemek için basit eylem krokileri ve saldr planlar bulundu. Ylmazn teröristba Murat Karaylan tarafndan sorumlu olarak Zapa gönderildii bildirildi.

ZAPA SORUMLU OLARAK GÖNDERLMT

Terörist Faysal Ylmazn, 10 yldan beri da kadrosunda yer ald ve 2014-2018 yllarnda terör örgütünün Ezidi nüfusun arlkta olduu Sincardaki yaplanmas olan YB saflarnda yer ald ve son olarak Zapta alan sorumlusu olduu belirlendi.

Terörist Zozan Erençin de Hakurk Kampnda uzun yllar terörist elebalarndan Duran Kalkann yakn korumaln yapt, ardndan terör örgütünün kadn yaplanmas olan YJA-Starn Zap-Karada bölge sorumlusu olduu örenildi.

ÖZEL GÜç BÖLGE MAYINCISI

Dün rnakn Bestler-Dereler bölgesinde ise öldürülen biri kadn iki teröristten Mehmet Halil Doaln terörden arananlar listesinin 500 bin lira ödüllü gri listesinde yer ald ve Mergumari bölgesi hareketli takm özel güç yaplanmasnda bölge mayncs olduu tespit edildi.

Ana Sayfaya Git