3 ayrı noktada PKK tuzakları!

PKK'ya yönelik hava destekli iç ve sınır ötesi operasyonlarla büyük darbe vurulurken, örgüt Siirt ve Şırnak'ta "mayın tuzakları'yla" kan döküyor. Siirt ve Şırnak'ta üç asker şehit oldu.

Haberler 20.06.2018 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK ve dier yaplarna yönelik yürütülen amansz mücadele devam ediyor. ç ve snr ötesi yürütülen hava ve kara oerasyonlarnda, büyük kayplar veren PKK varln gösterme adna, el yapm patlayc tuzaklaryla kan dökmeye çalyor. rnak ve Siirtteki hain tuzaklarda 3 asker ehit oldu.

IRNAKTA HAN TUZAK

rnakn Güçlükonak ilçesi krsalnda bulunan Berigerik güvenlik üs bölgesinin yol yapm çalmasnda kullanlan i makineleri önceki gece bir grup PKKl terörist tarafndan yaklrken, bölgeye Akçayda bulunan 6nc Komando Motarize Piyade Tugayndan askerler sevk edildi. Askerlerin bölgeye gittii srada yola daha önce döenen el yapm patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu 3 asker yaraland. rnak Asker Hastanesine kaldrlan yaral er ehit olurken, yaral temen ve uzman çavuun tedavisi sürüyor. Patlaycy tuzaklayan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geni çapl operasyon balatld.

AYNI BÖLGEDE YNE EYP PATLATILD

Buarada, 1 askerin ehit olduu, 2 askerin yaraland Güçlükonak ilçesi krsalndaki güvenlik üs bölgesi yolunda, dün sabah saatlerinde ikinci patlama meydana geldi. Ayn bölgede el yapm patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu Piyade Onba çaatay Necati Dinç ehit oldu, 1 asker de yaraland. Böylece ayn bölgede epit düen asker says 2ye çkm oldu.

EHDN BABA OCAI

Askeri yetkililer, Dinçin ehadet haberini, zmirin Torbal ilçesi Yazba Mahallesinde ikamet eden babas Erkan ile annesi Dilek Dinçe ulatrd. ehidin evine Türk bayra asld.

ehidin anne ve babasnn emekli olduu, aabeyi Kaan Cansn Dinçin ise bir fabrikada içi olarak çalt örenildi. çaatay Necati Dinçin cenazesinin Torbal Yazba Merkez Camisinde bugün öle vakti klnacak namazn ardndan topraa verilecei bildirildi.

EHTLER çN UURLAMA TÖREN

ehit olan Piyade Uzman çavu zzet Ak ve Piyade Onba çaatay Necati Dinç için 23üncü Jandarma Snr Tümen Komutanlnda uurlama töreni düzenlendi. Törene, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakan Osman Akn Bak, rnak Valisi Mehmet Akta, 23üncü Jandarma Snr Tümen Komutan Tümgeneral Veli Tarakç, çakrsöüt 1inci Jandarma Komando Tugay Komutan Tugeneral Ercan Yain, rnak Belediye Bakan Vekili Turan Bedirhanolu, baz sivil toplum kurulularnn temsilcileri, ehitlerin silah arkadalar ve çok sayda kii katld. Törene, ehit askerlerin Türk bayrana sarl tabutlarnn alana getirilip, katafalklara konulmasyla baland. ehitlerin öz geçmilerinin okunmasyla sürdürülen tören, dua okunmasyla sona erdi.

ehit cenazeleri, törenin ardndan helikopterle rnak erafettin Elçi Havalimanna getirildi. Buradan Piyade Uzman çavu zzet Akn cenazesi Hataya, Piyade Onba çaatay Necati Dinçin cenazesi ise zmire uurland.

SRTN ERUH BÖLGESNDEK TUZAK

Öte yandan, Eruh ilçesi Dadöü köyü krsalnda devriye görevi yürüten askeri aracn geçii srasnda PKKl teröristler, önceden yola tuzakladklar el yapm patlaycy infilak ettirdi. Patlamada, 3 uzman çavu yaraland. Saldrnn ardndan bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Yaral askerler, helikopterle bölgeden alnarak Siirt 3üncü Komando Tugayna getirildi, buradan da ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesine kaldrld. Tedaviye alnan askerlerden Jandarma Uzman çavu Bahattin Batan, doktorlarn tüm çabasna karn kurtarlamayarak ehit oldu. Dier 2 askerin de durumunun ar olduu bildirildi. Saldrnn ardndan balatlan hava destekli geni çapl operasyonun sürdüü ifade edildi.

EHT ATE TRABZONA DÜTÜ

Trabzonun Düzköy ilçesi nüfusuna kaytl ehit Batann ac haberi, askeri yetkililer eliinde annesine verildi. ehit Uzman çavu Batann babasnn yaamn yitirdii, annesiyle birlikte yaad ve 11 kardeinin olduu örenildi.

SON MESAJI YÜREK BURKTU

ehit Jandarma Uzman çavu Bahattin Batann, operasyon öncesi, sosyal medya hesabndan görüntülü mesaj yaynlad ortaya çkt. ehidin son görüntülerinde, Operasyona gidip, geleceiz. Bakalm, ksmetimize ne düecek. Yüce Türk milletine sevgi ve sayglarm iletiyorum dedii duyuldu. ehit Batann, yine sosyal medyadan, Türk bayran öptüü fotorafn Rengine kurban olduum. Allah bu dünyada indiini görmeyi nasip etmesin notuyla paylat görüldü.

BÖLGEDEK OPERASYONLAR

TÜRK Silahl Kuvvetleri, Irakn kuzeyinde Avain-Basyan, Diyarbakrn Hani ve rnakn Silopi bölgelerine düzenlenen hava harektlarnda silah mevzii, barnak ve mühimmat deposu olarak kullanlan hedeflerin imha edildiini; 26 teröristin de etkisiz hale getirildiini duyurdu.

Ana Sayfaya Git