3 bin 500 yıllık yolda doğa yürüyüşü

Siirt'te 41. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 3 bin 500 yıllık Akabe Yolu'nda doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Haberler 23.04.2017 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt Valiliince, Botan Vadisini Siirte balayan yol olarak bilinen tarihi Akabe Yolunda düzenlenen yürüyüe, Vali Mustafa Tutulmaz, Cumhuriyet Basavcs brahim Cansever, l Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, kamu kurumlarnn temsilcileri ve çok sayda vatanda katld.

Siirt E Tipi Kapal Cezaevi önünde balayan yürüyü, 3 bin 500 yllk Akabe Yolunun geçilmesinin ardndan Botan çay kenarnda, yamaç paraütü gösterisiyle son buldu.

Vali Tutulmaz, geleneksel hale gelen doa yürüyüünün bu yl dördüncüsünü düzenlediklerini söyledi.

Akabe Yolunun önemli bir tarihi alan olduuna iaret eden Tutulmaz, Doa yürüyüçüleri Türkiyenin her yerinden buraya gelecektir ama bunun tek art var, huzurun salanmasdr. Huzuru salama yolunda önemli bir aamaya geldik. Devletimizin kararll, güvenlik güçlerimizin gayretli çalmas ve vatandalarmzn desteiyle inallah bu yl biz bu terörü yerle bir edeceiz, vatandan gündeminden çkaracaz. dedi.

3 bin 500 yllk yolda yürüyü

Doa yürüyüündeki amaçlarnn vatanda spora altrmak olduunu kaydeden Tutulmaz, ayn zamanda önemli deerleri de gün yüzüne çkaracaklarn ifade etti.

Bu yolun yaplacak çalmalarla ilerde Türkiyenin gündeminde olacan belirten Tutulmaz, Bu konuda da çalmalarmza bu yldan itibaren balayacaz. nallah yapacamz projeyle bu yolu herkesin rahat gezebilecei konuma getireceiz. u anda da Siirtte çok güzel, huzurlu bir ortammz var. Bu ortam salayan güvenlik güçlerimize ve halkmza teekkür ediyorum. Etkinlie katlan herkese teekkür ediyorum. diye konutu.

Yürüyüe katlan vatandalardan Mehmet Emin Ünal, insanlarn doadan uzaklatklarna iaret ederek, bu tür etkinliklerin sürekli düzenlenmesini istedi. Ünal, Salkl nesiller salkl fikir ve düünceler üretir. Bu etkinliklerin ylda bir kez deil periyodik aralklarla yaplmasn istiyoruz. eklinde konutu.

Ayhan Mergen de bu yolun tarih koktuunu ifade ederek, herkesi yürümeye davet etti.

Etkinlikte, Belediye Bakan Yardmcs Zekeriya Butur, Botan Vadisine kar türkü seslendirdi. Yürüyüün ardndan Siirt Valilii tarafndan yürüyüe katlan vatandalara yemek ikram edildi.

Ana Sayfaya Git