3 kollu doğan çocuk ameliyatla sağlığına kavuştu

Sırtında ikiz kardeşinin koluyla dünyaya gelen ve 4 yaşına kadar bu şekilde yaşayan Hülya Enzelik, Adana'da yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Haberler 15.05.2017 - 08:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Özkan Bu durum milyonda bir görülüyor. çocuk mutlu, keyifle oynuyor. Tedavileri bitti. Benim gördüüm dünya literatüründe 14 tane çocuk var diye biliyorum

HABER MERKEZ

anlurfada yaayan 5 çocuklu ailenin en küçüü Hülya Ezenlik, srtnda ikiz kardeinin koluyla 4 yldr sürdürdüü zorlu hayatn çukurova Üniversitesi (çÜ) Tp Fakültesi Balcal Hastanesinde yaplan ameliyatla geride brakt.

Alnan bilgiye göre, anlurfann Akçakale ilçesinde 4ü ikiz 5 çocuklu brahim ve Meryem Enzelik ailesinin 4 yl önce ikiz kardeinin kolu srtnda yapk olarak kzlar Hülya Enzelik dünyaya geldi.

Aile 4 yl boyunca çocuklarn tedavi ettirmek için doktor arad ancak hiçbiri ameliyata yanamad.

brahim Enzelik, kzn anlurfadaki bir doktorun tavsiyesiyle çÜ Tp Fakültesi Balcal Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dal Öretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Özkana götürdü.

4 YLIDIR TEDAV BEKLYORDU

Özkan küçük kzn 4 yldr tedavi edilmeyi beklediini dile getirerek, unlar belirtti:

Anne ikiz hamilelik geçirmi. Fakat bu ikiz bebeklerden birisinin geliimi durmu ve kardeinin kolu kalm. Tp dilinde fetus içerisinde fetus olarak biliniyor. Hülyann ikiz kardeleri var kendisinden büyük. Yani ailede aslnda sürekli olarak ikiz doum var. Hülya da ikiz olacakm ama tek dünyaya gelmi. Srtnda bu ekilde bir kol çknts olduunu fark etmiler. Kol çknts omur iliklere de balantl olduu için 4 yana kadar kimse bir ekilde bir müdahale etmek istememi.

Ameliyatla 3. kolu bulunduu yerden alarak çocuun salna kavumasn saladklarn aktaran Özkan, 3 ay önce yaplan ameliyatla kendi kolundan biraz daha küçük, ama içerisinde fonksiyonu bulunmayan parmaklar ve eli de olan o kolu, cerrahi bir operasyonla çkarttk. Hastann salk durumu gayet iyi imdi. Bu durum milyonda bir görülüyor. çocuk mutlu, keyifle oynuyor. Tedavileri bitti. Benim gördüüm dünyada literatüründe k 14 tane çocuk var diye biliyorum. ifadesini kulland.

Özkan, tedavinin ardndan küçük kzn memleketine gittiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git