3 kritik isim sorgulanmak üzere emniyete getirildi

İSTANBUL'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, cezaevindeki eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ile yardımcıları Yasin Topçu ve Kazım Aksoy sorgu için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Şüphelilerin, ABD'de Reza Zarrab’ın sanıkken tanık olduğu, Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı davaya belge kaçırılması, ABD İstanbul Başkonsolosluğunda görevdeyken FETÖ soruşturmasın kapsamında tutuklanan Metin Topuz’la ilişkileri ve belgeleri ABD’ye kaçırdığını söyleyen eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz’la bağlantılarının sorulacağı belirtildi.

Haberler 14.01.2018 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

17-25 Aralk soruturmalarnda kumpas kurup usulsüzlük yaptklar ve darbeye teebbüs ettikleri iddiasyla yarglanan dönemin Mali ube Müdürü Yakup Saygl, müdür yardmclar Kazm Aksoy ve Yasin Topçu, Mali ube Müdürlüü ekiplerince tutuklu bulunduklar cezaevinden alnarak sabah saatlerinde sorgu için stanbul Emniyet Müdürlüüne getirildi.

3 kritik isim sorgulanmak üzere emniyete getirildiMali Suçlarla Mücadele ube Müdürlüüne getirilen üphelilere, 17 Aralk soruturma belgelerinin ABDye kaçrlmas, ABD stanbul Bakonsolosluunda görevdeyken FETÖ soruturmas kapsamnda gözaltna alnan irtibat görevlisi Metin Topuzla balantlar ve belgeleri ABDye kaçrdn söyleyen Hüseyin Korkmazla balantlarnn sorulaca belirtildi.

SORGULAMAYA ALINDILAR

Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) soruturmas kapsamnda tutuklanan ABDnin stanbul Bakonsolosluu görevlisi Metin Topuzun,

alnan ek ifadesinde, stanbuldan konsolosluk DEA görevlisi James Long, 17-25 Aralk operasyonlarn yürüten FETÖ üphelisi eski stanbul Mali ube Müdürü Yakup Saygl, eski Mali ube Müdür Yardmcs Yasin Topçu ve söz konusu operasyonlarda dinleme yapan büronun amiri brahim ener ile 24 Eylül 2012de ABDye gittiklerini söylemiti.

ABD BALANTILI DAVALAR

Topuzun, bu heyetle ilk önce Washington Savclna gittiklerini, burada bölge savcs Daniel Grooms ile görütükten sonra 25 Eylül 2012de DEA Genel Müdürlüünde Finansal Suçlar Bölüm Bakan Brian Mcknight, koordinatör Mark Snyder, dier koordinatörler MargaretWilliams ve Michael Barbuti ile görütüklerini anlatmt.

Daha sonra 27 Eylülde 2012de ise heyet olarak New York Güney Bölge Savclna gittiklerini anlatan Topuzun, burada savc Michael Ferrara ile, 28 Eylül 2012de de DEAnn New York bürosunda finansal suçlar bürosundaki grup efi William Callaham ile görütüklerini söyledii belirtilmiti.

Ayrca üpheli Metin Topuzun, 17-25 Aralk operasyonlarndan önce, 5 Kasm 2013te eski stanbul Mali ube Müdürü Yakup Saygl ile stanbul Emniyet Müdürlüünde görütüü ortaya çkmt.

Ana Sayfaya Git