3 kritik soru

Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili bildiri yayımlayan 104 emekli amiralle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'Devletin Güvenliğine ve Anayasal Düzene Karşı Suç İşlemek için Anlaşma' suçlamasıyla başlatılan soruşturmayla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Soruşturmada emekli amirallere, bildirinin hazırlanma sürecinden, yayınlanan son içeriğinden, yayınlanacağı tarih ve saatten haberdar olup, olmadıklarının sorulacağı öğrenildi.

Haberler 06.04.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Montrö Boazlar Sözlemesiyle ilgili gece yars bildirisi yaymlayan 104 emekli amiral ile ilgili Ankara Cumhuriyet Basavclnca TCKnn 316/1 maddesi kapsamnda Devletin Güvenliine ve Anayasal Düzene Kar Suç lemek için Anlama suçlamasyla balatlan soruturma süreciyle ilgili ayrntlar ortaya çkt.

SORUTURMANIN AYRINTISI

Soruturmada gözaltna alnan ve ifadeye çarlan 14 emekli amiral dnda kalan 90 kiinin de önümüzdeki günlerde ifadelerinin alnaca bildirildi. Soruturmada, imzas bulunan emekli amirallere yöneltilecek 3 kritik soru. Emekli amirallere, bildirinin hazrlanma sürecinden, yaynlanan son içeriinden, yaynlanaca tarih ve saatten haberdar olup, olmadklarnn sorulaca örenildi.

GÖZALTINA ALINANLAR

Ankara Cumhuriyet Basavclnn soruturmasnda, haklarnda gözalt karar verilen emekli amiraller Ergun Mengi, Atilla Kezek, Ankara Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydn, Bülent Olcay, Kadir Sadç ve Türker Ertürk, stanbul Turgay Erda ve Ali Sadi Ünsal ise Kocaelide bu sabah gözaltna alnd. Emekli amiraller Engin Baykal, Cemil ükrü Bozolu, Mustafa Özbey ve Atilla Kyatn ise 3 gün içinde Ankara Emniyet Müdürlüüne müracaat etmeleri tebli edildi.

Ana Sayfaya Git