3 meclis üyesi uzaklaştırıldı

Bağlar Belediyesi’nde 3 meclis üyesi daha görevden uzaklaştırıldı

Haberler 21.12.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediyesinde daha önce 6 meclis üyesini görevden alp yerlerine kayyum atayan çileri Bakanl, HDPli 3 belediye meclis üyesini daha görevden uzaklatrd.

çileri Bakanl, Halklarn Demokratik Partisinden (HDP) Balar Belediye Meclis üyeliine seçilen Zeki Kanay, Ramazan Özçelik ve Nursel Örneki görevlerinden uzaklatrd. Bakanlk, uzaklatrma gerekçesini ise daha önce haklarnda yürütülen soruturma ve davalar gösterdi. Görevden uzaklatrlan belediye meclis üyelerine tebliin hala yaplmad örenildi.

KAYMAKAMLIKTAN YAZI GÖNDERLD

Balar Kaymakaml lçe Hukuk eflii tarafndan Balar Belediye Bakanlna önceki gün gönderilen yazda, lgili sayl ve yaz ile ilçemiz Balar Belediye Meclis üyeleri Ramazan Özçelik, Nursel Örnek ve Zeki Kanay Anayasann 127. maddesinin 4. fkras ve 5393 sayl Belediye Kanununun 47. maddesi uyarnca Bakanlk makamnn 16.12.2019 tarihli onay ile görevden uzaklatrlm olup buna ilikin Bakanlk onay ekte gönderilmitir denildi.

6 MECLS ÜYES UZAKLATIRILMITI

çileri Bakanl, haklarnda daha önce açlan dava ve soruturmalar gerekçe göstererek 21 Ekimde HDPli Nurettin Bakan, Halime Bayram, Hüsnü Aslan, Mehmet Akdoan, Panayr çelik ve Naide Buluttekin Can isimli meclis üyelerini görevden uzaklatrmt. 8 Kasmda ise Diyarbakr Valilii, görevden uzaklatrlan 6 meclis üyesinin yerine kentte farkl kurumlarda çalan memurlar kayyum olarak atamt.

SAYI 21E DÜTÜ

HDP, 31 Mart yerel seçimlerinde Balar Belediyesinin 37 Meclis üyesinden 30unu kazanmt. çileri Bakanl, 21 Ekimde HDPli 6 belediye meclis üyesini görevden uzaklatrarak, meclisteki HDPli saysn 24e düürmütü. Görevden uzaklatrlan 3 meclis üyesiyle birlikte HDPnin belediye meclis üyesi says 21e dütü.

Ana Sayfaya Git