3 PKK'lı niye öldürüldü?

İmralı’yla başlayan barış görüşmelerinin oluşturduğu olumlu hava Fransa’dan gelen cinayet haberiyle bozulmak üzere. Paris’te PKK’nın üst düzey 3 yetkilisi öldürüldü. Peki niye öldürüldü ve neden kadınlar hedef seçildi?

Haberler 11.01.2013 - 01:35 Son Güncelleme : 11.01.2013 - 01:35

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls Pariste öldürülen PKKlıların cinayet mahallini inceledikten sonra yaptığı açıklamada cinayette kullanılan susturucu ile silah veya silahlar hakkında bilgi toplanıyor dedi.

Öldürülenlerden biri Sakine Cansız. Kıdemli bir PKK üyesi, PKKyı kuranlardan hayatta kalan 5 kişiden biri. Fidan Doğan: PKKnın Kürdistan Ulusal Kongresi Fransa şube başkanı. Leyla Sönmez hakkında çok detaylı bir bilgi yok.

Akla ilk gelen Türkiyedeki Kürt sorunu çözümü için İmralı ile başlatılan barış görüşmelerinin sabote edilmek istenmesi.

Cinayet haberlerinin sabah medyada çıkmasından hemen sonra ilk tepki Zübeyir Aydardan geldi. Aydar hemen olaydan Türk Derin Devleti suçladı.

Ankaranın cevabı gecikmedi ve Ak Parti sözcüsü Hüseyin Çelik PKKnın iç savaşı olarak değerlendirdi.

Cinayetteki ilginç ayrıntı. Paristeki Türk büyükelçisi katil veya katillerin hiçbir zorlama olmadan ofise girdiklerini bildirdi.

Son olarak Başbakan Erdoğan da PKKnın bir iç savaşı olabileceği açıklamasını yaptı. Öcalanın diyalog sürecine girmesi PKKda derin bir çatlak yaratmış olabilir. Eğer öyle değilse Türkiyenin Kürt sorununu çözmesini istemeyen dış güçler ya da iç güçler tarafından da yapılmış olabilir.

Bu cinayetlerle ilgili olarak kesin olan şu ki bu olay barış sürecini baltalamaya yöneliktir. Ama önemli olan yapandan ziyade kimin yaptırdığını bulmak. Ve Fransadan konuyla ilgili bir açıklama gelmeden ihaleyi başkasının üstüne yıkmamak.

Sonuçta Fransa için bu bir cinayet soruşturması değil, uluslararası siyasi bir sırdır.

Ana Sayfaya Git