3 yıl sonra kavuştu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu güvenlik güçlerine teslim olan Diyarbakır annelerinden Ayşegül Biçer ile görüştü.

Haberler 29.07.2021 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinden Ayegül Biçer, 3 yl önce daa kaçrlan ve terör örgütü PKKnn elinden kurtulup güvenlik güçlerine teslim olan oluna kavuaca an bekliyor.

Daa kaçrlan çocuklar için 3 Eylül 2019da HDP il bakanl binas önünde oturma eylemi balatan 3 anneden biri olan Biçer, ei Rauf Biçer ile aylar süren mücadeleleri sonucu olundan gelen müjdeli haberin heyecann yayor.

2018 ylnda 17 yandayken daa kaçrlan olu Mustafaya sarlmay bekleyen Biçer, olu ile telefonda görüürken yaad sevinci anlatt.

Olum ilk aradnda sözün bittii yerdi, baygnlk geçirdim. Daha sonra kendime geldim ve sesini duyduumda sanki yeni domu gibi oldum. Olumun benden ilk istedii ey biber dolmasyd. Olum için dolma yaptm. Onun için odasn hazrladm. Ben evladm kazandm, diliyorum Rabbim herkesin evladn kavutursun. diyen Biçer, HDP il binas önünde oturma eylemi yapt süreçte yaadklar zorluklara deindi.

ALLAHIN ZN, DEVLETMN GÜCÜYLE RABBM BUGÜN BEN ZAFERE ULATIRDI

Biçer, Evlat nöbeti süresince defalarca tehditlere maruz kaldk, evim kundakland, iki kz çocuumun canna kastettiler ama ben geri adm atmadm. Hakkm istiyorum diye bardm. Hakkm söke söke PKK taeron terör örgütünden alacam söylemitim. Allahn izniyle, devletimin gücüyle Rabbim bugün beni zafere ulatrd. Olumun gittii ilk andan itibaren Anadolu Ajans yanmdayd, feryadm evladma ve Türkiyeye duyurmaya çalt. Rabbime ükürler olsun ki duyuruldu. diye konutu.

Annelerin kazandn dile getiren Biçer, Anneler kazand ve PKKy çökertti. Evlatlarmz 2er, 3er, 5er gelmeye balad. Katlm sfr. Sonsuz ükürler olsun. Anneler isterse dalar delip evlatlarn geri kazanabilir. Kazandk çok ükür. Sonuna kadar kararlydk, geri adm atmadk. ifadelerini kulland.

Biçer, Anneleri yldrmak için terör örgütü PKK sempatizan kanallarda çocuklarmzn videosu paylald. çadrdan kalkmamz istendi. Ancak bunlara ramen eylemimizi devam ettirdik. diyerek, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann kendilerini aramasndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

TEK BR EVLAT KALMAYANA KADAR BU MÜCADELE DEVAM EDECEK

Biçer, Allah raz olsun. Zaferimizi ilan etti. Yarn Allahn izniyle HDPnin kapsnda davullu zurnal kurbanlar keserek güzel bir karlama yapacaz. Biz kazandk, anneler kazand ve kazanmaya devam ediyor. Bu mücadele bitmeyecek. Tek bir evlat, tek bir terörist kalmayana kadar bu mücadele devam edecek. Her zaman annelerin yanndaym, desteim onlarla olacak. diye konutu.

TÜRKYE CUMHURYET BZE HAKKIMIZI VERD

Ayn acy yaayan, evlatlar dada olan ailelere eyleme destek vermeleri çarsnda bulunan Biçer, Gelin, yanmzda oturun, evladnz isteyin. HDP Mecliste Kürtlerin hakk diye baryor ya biz de bir Kürt olarak hakkmz HDPden istedik ama HDP bize hakkmz vermedi. Türkiye Cumhuriyeti bize hakkmz verdi. Allah raz olsun. Anneler güçlü, babalar güçlü. Anneler kazand Türkiye kazand. ifadelerini kulland.

Biçer, her zaman annelerin yannda olduunu belirterek, Rabbime sonsuz ükürler olsun, kazandk. Evladmz geliyor. Bundan daha büyük bir mutluluk olamaz. Rabbim bana yeni bir erkek evlat bahetti. Yeni dodu benim için. dedi.

Ar bir hastalk geçirdiini anlatan Biçer, öyle konutu: Tedavimi brakmtm, tedavi olmayacam demitim. Olum geri geldi. Olum benim ifam, dermanm oldu. yiyim çok ükür, dimdik ayaktaym. Olum geldi, tedavime yeniden balyorum çünkü artk hayatmda yavrum var, kuzum var. Annem deyii dünyada en ihtiyaç duyduum sesti. çok ükür o sesi duydum. Evladm göreceim artk. Ölsem de gam yemem. Sadece ben deil bütün anneler kazanacak.

CUMHURBAKANI ERDOAN BçERLE GÖRÜTÜ

Buarada, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, olu güvenlik güçlerine teslim olan Diyarbakr annelerinden Ayegül Biçer ile telefonda görütü. Bu zafer sizindir. Gerek Hacire Akar olsun gerek sizler olun hepiniz orada dimdik durdunuz ve sizin o dik duruunuz elhamdülillah yollar açt ve yavrularnzn da bu noktada yüreini hareketlendirdi. 3 yavrumuz da aranza katlyor. Bundan dolay da gerçekten sevincimiz çok yüksek. ifadelerini kullanan Erdoan, bütün Diyarbakr annelerine selamlarn, sevgilerini iletti.

Biçerin, Siz bize sahip çkmasaydnz, orada bu mücadeleyi sürdüremezdik. sözü üzerine Erdoan, O bizim görevimizdi. Biz görevimizi yaptk. Ama siz de bizi bu noktada tevik ettiniz. Allah yar ve yardmcmz olsun inallah. dedi.

Biçer de Sayn Cumhurbakanm ilk oturduumda da demitim, PKKdan söke söke alacam olumu. diye. Sadece olum deil, bu saatten sonra bütün evlatlar hedefimiz. Yarn sabah iki davul iki zurnayla HDPnin kapsna gidiyorum. Bu zaferi ilan edeceiz. Anneler isterse dalar delip evlatlarn kazanabilir demitik. nallah Türkiye Cumhuriyeti kazand. Bugün bir kere daha zafere imza atld. Annelere inallah selamnz ileteceim. Yarn bulumamz yaplacak. Allah sizden raz olsun. Rabbim uzun ömürler versin inallah. diye konutu.

Ana Sayfaya Git