30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'taki kutlamalarda terör örgütüne göz dağı, dosta güven mesajları verildi.

Haberler 31.08.2019 - 12:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 30 Austos Zafer Bayramnn 97nci yl cokulu ekilde kutland. Kutlamalara Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, 7. Kolordu Komutan Tümgeneral Ylmaz Yldrm, Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Mustafa Baolu, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakr l Bakan Cihan Kayaalp, mülki amirler, komutanlar, askerler ve çok sayda vatanda katld. Program anta çelenklerin brakmas, sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balad. Daha sonra program, valilik konutunda tebriklerin kabul edilmesi, vatandalarn selamlanmas, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann 30 Austos Zafer Bayram nedeniyle yaymlad mesajn okunmas, örenciler tarafndan iirlerin okunmas, Kayapnar Halk Eitim Merkezi halk oyunlar ekibinin gösterisi, törene katlan birliklerin ve Bölge Jandarma Komutanlna bal helikopterlerin geçii ile sona erdi.

rnakn Beytüebap ilçesinde ise 30 Austos Zafer Bayram kutlamalar hükümet kona önünde çelenk sunma töreniyle balad. Programa lçe Kaymakam smail Pendik, Alay Komutan Albay Tahsin Saruhan, Belediye Bakan Vekili Elind Adyaman, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, kanaat önderleri, güvenlik kuvvetleri ve vatandalar katld. ehitler için bir dakikalk sayg duruu ve stiklal Marnn okunmas ile balayan törende Atatürk Antna çelenk brakld. Törende konuan Kaymakam Pendik, terör örgütünü bitirme konusunda ant içtiklerini belirtti. Glke dnda ve içinde yaplan Pençe 1, Pençe 2, Kran 1, Kran 2 operasyonlar sayesinde teröristlerin inlerine girdiklerini belirten Pendik, Emperyalist güçler bu ülkeyi parçalamak için, bu aziz milleti Kürdüyle, Türküyle, Lazyla, çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bir beraber ve karde olmu bu milleti büyük bir hainlikle bölmeye çalyorlar. Bu emperyalist güçlerin planlar boa çkarlm, gerekli mücadele verilmi, can verilmi, kan dökülmü ve bu vatan bizlere hediye edilmitir. 30 Austos Zaferinden sonra büyük bir malubiyetle çekilen o Yunan kuvvetleri ne yapmt. Köyleri yakarak, ormanlar yakarak denize dökülmütü. Yunan unsurlarnn kalntlar olan PKK imdi de orman yakyor. Ayn düman kuvvetlerinin yakp ykt gibi PKKda o yolda yürüyor. Biz buna engel olduk, olacaz. Kürt kardelerimizin haklarn savunduunu söyleyen d güçlerin uaklar burada hiçbir baar elde etmeyecektir. Kran ve Pençe harekatlaryla nefes vermiyoruz. Güvenlik güçlerimiz son terörist etkisiz hale getirilene kadar kahraman ordumuz görevlerini ifa edecektir. Operasyonlar sürüyor. Nasl o gün düman unsurlarn denize döktüysek imdi de maalarn yok ediyoruz dedi.

Yaplan konumalarn ardndan kaymakamlkta tebrikleri kabul eden Kaymakam Pendik, halkla bayramlat.

30 Austos Zafer Bayramnn 97nci yl, Siirtte de coku içinde kutland. Kutlama törenleri Cumhuriyet Meydanndaki Atatürk Antna çelenk sunumuyla balayp, aziz ehitlerin ansna sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balad. çelenk sunma töreninin ardndan eski valilik makamndaki törene geçildi. Halkn bayramn kutlayan Vali Ali Fuat Atik, tebrikleri kabul etti. Tebriklerin kabulüyle balayan kutlamalar, eski valilik hizmet binas önünde devam etti. Vali Atik ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Murat Güzelcan halkn bayramn kutlad. stiklal Mar eliinde Türk Bayrann göndere çekilmesiyle devam eden törende, Türk Silahl Kuvvetleri ve valilii temsilen yaplan günün anlam ve önemini belirten konumalardan sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü bünyesinde ülke genelinde turnuvalarda dereceye giren baarl sporculara Vali Atik tarafndan ödülleri verildi. Coku içinde kutlanan törenler 3. Komando Tugay Komutanl ve l Jandarma Komutanlna bal askeri birliklerin görkemli resmi geçidi ile sona erdi. Törenlere Vali Ali Fuat Atik, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Murat Güzelcan, Cumhuriyet Basavcs Yunus Frat, l Jandarma Komutan Tugeneral Hüseyin Hilmi Atabay, l Emniyet Müdürü Saruhan Kzlay, mülki ve askeri erkn, kurum müdürleri, siyasi parti il bakanlar, sivil toplum kurulularnn temsilcileri ve vatandalar katld.

Mardinde de 30 Austos Zafer Bayramnn 97. yl dönümü cokuyla Mardin Valiliinde düzenlenen törenlerle kutland. Hükümet kona önünde düzenlenen çelenk töreni sonras tebrik töreni için valilik makamnda katlmclar kabul eden Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakanvekili Mustafa Yaman Dara etkinlik alannda tören geçiine katld. Programa Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Mustafa Yaman, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Burhan Akta, l Jandarma Komutan Yardmcs Albay Uur Kandemir, Jandarma Albay Kdemli Albay smail ensöz, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Türkiye Geçici Köy Korucular ve ehit Aileleri Federasyonu Bakan Orhan Kandemir, kurum müdürleri, sivil toplum kurulu temsilcileri ve çok sayda vatanda katld. Atatürk Antna çelenk sunulmasyla balayan törenler, Vali Yamann makamda kabullerinin ardndan Mustafa Yaman Caddesinde tören geçii ile devam etti. Düzenlenen askeri geçi töreninde günün anlam ve önemini belirten konumay Hava Savunma Kurmay Yüzba Mesut ahin yapt. Tören askeri geçi ile son buldu.

30 Austos Zafer Bayramnn 97. yl dönümü, tüm yurtta olduu gibi Batmanda da cokuyla kutland. Batman Valilii bahçesindeki Atatürk büstüne saat 09.30da çelenklerin konulmas ile balayan Zafer Bayram kutlamalar, valilik önünde bulunan Diyarbakr Caddesinde devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konumalarn ardndan Vali Hulisi ahin ve Garnizon Komutan Vekili Hava Albay Halil brahim Yüksel, yaplan geçit töreni ile halk selamlayarak bayramlarn kutlad. 97. yl kutlamalar, askeri araçlarn geçi töreni ile son buldu. Törene Batman Valisi Hulisi ahin, Garnizon Komutan Vekili Hava Albay Halil brahim Yüksel, vali yardmclar, askeri erkan ve kamu kurum müdürleri katld. HDPli Belediye Bakan Mehmet Demir resmi törene katlmad.

Ana Sayfaya Git