30 bin aileye can suyu oluyoruz!

Vali ve Başkanvekili Güzeloğlu, Sosyal Yardım paketi kapsamında, 10 bin aileye her ay biner lira nakdi, 10 bin aileye gıda ve erzak, 10 bin aileye de sağlık ve temizlik paketi desteği sunacaklarını açıkladı..

Haberler 30.03.2020 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, korona virüs salgn nedeniyle iini ve gelirini kaybeden 10 bin aileye her ay bin lira yardmda bulunacaklarn, 10 bin aileye erzak ve 10 bin aileye de hijyen malzemesi datlacan kaydederek, ilk etapta toplam 30 bin aileye can suyu olacaklarn açklad.

Güzelolu, en ksa süre içerisinde bu korona virüs tehdidinden Türkiyenin kurtulmas duasn Diyarbakrdan yaptklarn belirterek, alnan önlemleri ve kurumsal sorumluluklar anlatt. Sürecin bandan itibaren bütün alanlarda temel kamu hizmetlerinde vatandalarn bu virüse kar korunmas, bata salk ve hijyen olmak üzere temel önlemlerin hepsinde Diyarbakr Büyükehir Belediyesi olarak yüksek bir sorumluluk duygusu ile hareket ettiklerini kaydeden Vali Güzelolu öyle dedi;

BELEDYENN TEDBRLER

Yaklak bir aydr devam eden ehir düzeyindeki tedbirlerimiz hamdolsun bugün kendisini çok açk bir ekilde gösterdi. Yaanan süreçte Diyarbakr diyebilirim ki bugün 2 milyon nüfusuna ramen çok büyük bir uyum içerisinde ve sokaa çkma hassasiyetimiz Cumhurbakanmzn evde kal çarsna bugün itibariyle yaklak yüzde 90 düzeyinde bir uyumu gerçeklemi ve hayatn hemen hemen durduunu söyleyebiliriz. Bütün bu tedbirlerimizi devam eden bata salk, hijyen, güvenlik tedbirlerimizi tamamlayc Büyükehir Belediyesi olarak, sosyal belediyecilik anlamnda ekliyoruz ve bunu da çok gerekli görüyoruz. Özellikle yaanan süreçte kapanan i yerimiz var. Dolaysyla iini kaybeden, ekmeini, an yitiren bu ksa geçicide olsa bu anlamda zora giren hemehrilerimiz var. Bunlarn ihtiyaçlarn gidermek, beklentilerini karlamak, skntlarn da bir nebzede olsa hafifletmek için bir Can Suyu Projesi olarak bir sosyal destek paketini hayata geçirdik. Projemiz öncelikle ve özellikle gündelikçi ve yevmiyeci olarak çalan, emekleriyle günlük kazançlar ile geçinen ve bu dönemde isiz kalan deerli hemehrilerimizi kapsyor.

GIDA DESTEK PAKET

lçe vakflarmzda bilgi verecek deerli hemehrilerimize ve aylk bin Türk liras nakit yardm desteinde bulunacaz. Öncelikle bunu paylamak istiyorum. Bunun yan sra, bu vatandalarmzn yannda 10 bin darda ve zorda olan bu süreçte skntya giren ailelerimize yaklak 25 kilogramlk her bir pakette çok güçlü bir gda destek paketi sunmu olacaz. Bunun yannda yine 10 bin ailemize de sosyal amaçl bir belediyecilik olarak temizlik ve hijyen için kullanlacak 10 bin paket datacaz. Yaklak her ay 30 bin ailemize hem nakdi yardm, hem gda yardm ve hem de salk yardm olarak ulam olacaz. Yaklak 150 bin vatandamza belediyemizin her ay dokunmasn, onlarla bulumasn ve skntlarn gidermesini salayacaz

YLK HAVUZU PROJES

Pazartesi gününden itibaren yeni bir projeyi hataya geçireceklerini aktaran Vali Güzelolu, öyle devam etti: Vatandalarmzn youn talep ve istei var, Özellikle yaadmz bu skntl süreçte mübarek üç aylarn manevi ikliminde hayrlarn, sadakalarn, fitrelerini ve zekatlarn darda ve zorda olan vatandalara iletmek istiyorlar. Bunu da salamak için valilik olarak bir yilik Havuzu Projesi balatyoruz ve bu havuzda herkesin gönlünün bu iyilik pnarlarndan bir damla olarak katkda bulunacan biliyoruz. Açacamz hesaplarda, vereceimiz SMS balantl çalmalarda ve kendilerinin dorudan aktara bilecei kaynaklarda toplanacak bu havuzda yine bu vatandalarmza aktarlacaktr. Amacmz udur, bu skntl süreçte millet olarak bir ve beraber olmann, zorlara beraber göüs germenin, skntlar el birlii ile gidermenin sorumluluunu tayoruz. Buradan bütün vatandalarmza ve hemehrilerimize çarda bulunuyorum. Elimizdekini paylamaya, darda ve zorda olanlar düünerek onlarla bir olmaya, yetimin, öksüzün ve madurun ban okamaya her zamankinden daha fazla muhtacz ve bunu yapmak zorundayz. Hemen yan bamzda iini kaybeden, kar komumuzdakilerin darda ve zorda olduunu bildiimiz insanlara bu yardm elini uzattmz zaman inann bu hem bu skntlar almasnda hem de gelecee güçlü bir millet olarak inallah çok büyük bir katk salayacaktr.

SOSYAL HAYATIN YÜZDE 90NI

Türkiyede e zamanl olarak Diyarbakrda da l Pandemi Kurulu ve l dare Kurulunu topladklarn hatrlatan Vali Güzelolu, konumasn öyle sürdürdü: Burada ilimizdeki son gelimeleri, buna bal salk sisteminde verdiimiz hizmet ve bununla ilgili tüm süreçleri, alnan ve alnmas gereken tüm önlemleri deerlendirdik. Diyarbakr olarak çok güçlü bir ekilde salk alt yapmzla hizmet verdiimizi söyleyebilirim. Bütün salk kurullarmzda çalan fedakar salk personellerimizin çok üstün gayretleri ile uan itibariyle Diyarbakrda ciddi bir sknt olmadn özellikle altn çizmekteyim. Buradan bütün salk çalanlarmza da milletçe bir kez daha teekkürlerimizi ifade ediyorum. Buna bal olarak bildiiniz gibi bütün ehirleraras seyahat kstlamas geldi. Diyarbakrda da gerek havalimanmzda gerekse merkez ve ilçe otogarlarmzda seyahat kurullar oluturuldu. Bu kurullarmz belli artlar tayan vatandalarmzn seyahat izin belgelerini verecekler.

KURALLARA UYMALIYIZ

Onun dnda hiçbir vatandamz bildiiniz gibi il dna seyahati mümkün deil. Havaalanmzda da ayn tedbirler alnd. Vatandalarmza buradan ifade ediyor ve bir kez daha rica ediyorum lütfen zorunlu olmadkça evden çkmasnlar. Bildiiniz gibi, yaanan korona virüs sürecine kar en önemli tedbir sosyal izolasyon, evde kalmak ve evde de sosyal mesafeyi korumak ve yaamaktr. fade edebilir ki Diyarbakr halk bu uyarlar çok büyük bir ortanda uyuyor. Dardaki sosyal hayatn yüzde 90 hemen hemen durmu durumdadr. Bunun böyle devam etmesini istiyoruz, aldmz kararlar bunu salamaya dönük ve yönelik. Özellikle çocuklarmzn darda olmamas ve toplum içerisinde dolamamas, hastaln tayc riskine konu olmamas gerekiyor. 65 ya üzeri deerli büyüklerimize 22 Marttan itibaren yasak getirildi ve yasakla birlikte büyüklerimize vefa destek gruplarmz hem maddi hem de manevi yakn ve yardmc olmaktadrlar. Onlardan da ricamz, evden çkmamalarn istiyoruz. Teknik olarak aldmz kararlar paylatmzda Diyarbakrllara buradan çok teekkür ediyorum sevgili hemehrilerime tam anlamyla bir uyum gerçekletiriliyor. nallah bu önümüzdeki 2-3 haftay bu sorumlulukla geçirdiimiz zaman inanyorum ki bu hastaln belini kracaz ve ülke olarak inallah bunu geride brakm olacaz.

Ana Sayfaya Git